Type Here to Get Search Results !

Νέα μείωση επικουρικών συντάξεων

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα μείωση των επικουρικών συντάξεως μεσοσταθμικά κατά 15% σε συγκεκριμένα Ταμεία με πρόσχημα την «ελλειμματικότητα» επανέλαβε χτες ο υπουργός Απασχόλησης Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας στο «Βήμα 99,5».
«Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ρύθμιση για τα επικουρικά ταμεία που έχουν σοβαρά ελλείμματα. Ενα από αυτά είναι το ΕΤΕΑΜ, της ΔΕΗ, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Εκεί θα υπάρξει μια μείωση της τάξης του 15%. Μια μεσοσταθμική μείωση αυτού του μεγέθους, προκειμένου να ισοσταθμιστούν τα ελλείμματα αυτών των Ταμείων», που σημαίνει ότι σε ορισμένα Ταμεία η πραγματική μείωση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και θα προστεθεί στην παρακράτηση από 3% έως 10% που επιβλήθηκε με τις αποφάσεις του Ιουλίου στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ. Οι περικοπές αυτές προστίθενται και στην απόφαση για μείωση του εφάπαξ σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ.
Και ενώ η κυβέρνηση μόλις χτες έκανε λόγο για νέα μείωση και στις κύριες συντάξεις κατά 4%, ο υπουργός μιλώντας σε ημερίδα του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου για την επαγγελματική ασφάλιση, χωρίς ντροπή ενοχοποίησε τους εργαζόμενους για τη μείωση των συντάξεων, ισχυριζόμενος ότι ένας από τους λόγους που μείωσε η κυβέρνηση τις συντάξεις «είναι και η αδυναμία ή η απροθυμία μεγάλου μέρους ασφαλισμένων και επιχειρήσεων να καταβάλλουν τις εισφορές τους». Δηλαδή, δεν φτάνει που η κυβέρνηση αφήνει στο απυρόβλητο τις επιχειρήσεις που εισφοροδιαφεύγουν συστηματικά, που αφήνει ανυπεράσπιστους τους εργαζόμενους στα χέρια τους να τους κατακλέβουν τα ένσημα, έρχεται σήμερα να τους πει ότι αυτοί φταίνε για την εισφοροδιαφυγή.
Στην ημερίδα για την επαγγελματική ασφάλιση ο υπουργός ανακοίνωσε τη διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου που θα μπορέσει να εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια με την παροχή φορολογικών κινήτρων προς τις επιχειρήσεις, αλλά και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών οι οποίες αντί να πηγαίνουν στο δημόσιο σύστημα θα κατευθύνονται προς τα Επαγγελματικά Ταμεία, δηλαδή στα χέρια του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου τα οποία θα διαχειρίζεται απευθείας τα αποθεματικά αυτών των Ταμείων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ