Type Here to Get Search Results !

«Καλοβλέπει» συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ο Πάγκαλος

Για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ακόμη και χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου στην πρωθυπουργία, μίλησε χτες ο Θ. Πάγκαλος στον «Αθήνα 9,84», ενώ παράλληλα εξαπέλυσε νέα οξύτατη επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς.
«Σε συνθήκες κρίσης βλέπω ως προοπτική τη λύση της συστράτευσης περισσότερων πολιτικών δυνάμεων, γύρω από την επίτευξη ενός σκοπού. Εάν αυτό έχει καταστεί δυνατό με τη Νέα Δημοκρατία, εγώ θα το καλοδεχόμουν», δήλωσε. Ο ίδιος έγινε πιο σαφής στη συνέχεια: «"Ναι" στη συγκυβέρνηση. Ή, εάν θέλετε, μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων. Δε λέω αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα. Πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων. Δεν είμαι ο αρχηγός της παράταξής μου και προφανώς θα εκφράζουν την άποψή τους και τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος του ΠΑΣΟΚ κ.λπ. και τα αντίστοιχα όργανα της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά, εάν αυτό είχε επιτευχθεί, θα μπορούσε ίσως να διευκολύνει την περαιτέρω πορεία».
Κατά της Αριστεράς
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιτέθηκε και κατά όσων «με εγκληματική ελαφρότητα αποδέχονται την προοπτική της χρεοκοπίας», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «μερικοί θέλουν το χάος, εκτός κι αν κάποιοι νομίζουν πως, αν υπάρξει χάος, θα έρθουν με το 5% που παίρνουν στις κάλπες να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, γιατί υπάρχουν νοσταλγοί του αυταρχισμού στη χώρα». Ερωτηθείς, δε, ευθέως αν εννοεί την Αριστερά, απάντησε πως μιλάει για κομμουνιστικής έμπνευσης κόμματα, που, όπως υποστήριξε, δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τους πολίτες.
Ο κ. Πάγκαλος επιχείρησε να ανασκευάσει και τις δηλώσεις του σε ελβετική εφημερίδα για τους δημόσιους υπαλλήλους, λέγοντας ότι ρωτήθηκε αν επιβεβαιώνει τα περί κατάργησης 100.000 θέσεων εργασίας και απάντησε «όχι τόσο πολύ, το πιθανότερο ίσως 70.000, όχι στη δημόσια διοίκηση, αλλά στις δημόσιες επιχειρήσεις».
Στελέχη της Κουμουνδούρου που ρωτήθηκαν από τον «Α» αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «το γνωστό Πάγκαλο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ