Type Here to Get Search Results !

Στήριξη Γ.Γ. ΟΗΕ στις προσπάθειες της Ελλάδας

Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα βγουν από αυτή την κρίση εξέφρασε, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη με αφορμή την 66ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.
Ο κ. Λαμπρινίδης μετέφερε στον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών την κατάσταση επιφυλακής στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση «για να βεβαιωθούμε», όπως είπε, «ότι σαν χώρα εφαρμόζουμε όλα αυτά που πρέπει για να θωρακιστούμε και απέναντι σε ευρωπαϊκές εξελίξεις - που δεν είναι πάντοτε υπό τον έλεγχό μας - και να βοηθήσουμε την Ευρώπη να βγει πολύ δυνατότερη».
Υπογράμμισε επίσης ότι η οικονομική κρίση «δεν μας έχει κλείσει στο καβούκι μας, αλλά «μας έχει κάνει ακόμη πιο εξωστρεφείς» και επισήμανε ότι η Ελλάδα, τουλάχιστον στα εξωτερικά ζητήματα, παραμένει χώρα σταθερότητας στην περιοχή.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης η κλιμάκωση της έντασης από μέρους της Αγκυρας, το Κυπριακό, το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, η ευρύτερη κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Ο κ. Λαμπρινίδης ενημέρωσε όπως τόνισε, τον Γ.Γ. για τις τελευταίες ανησυχητικές απειλές της Τουρκίας απέναντι στα δικαιώματα της Κύπρου να εκμεταλλευτεί το φυσικό πλούτο στην οικονομική της ζώνη, καθώς επίσης και για την πρόσφατη ανακοίνωση ερευνών εκ μέρους της Τουρκίας που ακουμπά και σε ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε από την πλευρά του την ανησυχία του για φαινόμενα τα οποία φέρνουν αστάθεια και που μπορούν να δυσχεράνουν τις συζητήσεις για το Κυπριακό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ