Type Here to Get Search Results !

"Μόνη λύση πια οι εκλογές"

Ως μόνη λύση για τον τόπο βλέπει τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος σε δραματικούς τόνους και αποδίδοντας κυβερνητικές ευθύνες στους λόγους που οδήγησαν την Ελλάδα στο δημοσιονομικό αδιέξοδο μίλησε από το βήμα της ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου.
"Μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Οι Έλληνες μπορούμε! Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχασε την εμπιστοσύνη του λαού οριστικά! Και γι' αυτό η μόνη λύση είναι πια οι εκλογές!", τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα προσαρμογής επισήμανε: "Το πρόγραμμα αυτό ήδη απέτυχε και απέτυχε πλήρως... Και το σημαντικότερο: θα έχουμε την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού να πιάσουμε τους στόχους, χωρίς να διαλύσουμε τη χώρα. Με δυο λόγια: Αυτά που δεν πρέπει να γίνουν, θα τους πείσουμε να τα αλλάξουμε. Και τους στόχους θα τους πιάσουμε. Αυτή η επαναδιαπραγμάτευση είναι ρεαλιστική".
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του είπε ο πρόεδρος της ΝΔ: "Πέρυσι από το βήμα αυτό σας είχα πει τι προτείνω. Φέτος θα σας πω τι θα κάνω. Γνωρίζω την ανηφόρα που θα συνεχίσουμε για καιρό, θα συνεχίσουμε να την ανεβαίνουμε ως λαός και ως χώρα. Γι' αυτό και πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα. Δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Απορρίπτω το εύκολο μονοπάτι των ψεύτικων υποσχέσεων, είναι η ώρα να πούμε καθαρά όσα η ΝΔ μπορεί και πρέπει να κάνει".
"Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το 2009 του παραδόθηκε έλλειμμα 36 δισ. και εδώ δεν είπε την αλήθεια. Γιατί αυτός κυβέρνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 όταν ξέφυγε ο έλεγχος σε όλα. Όταν αρνήθηκε παρά τις συνεχείς παραινέσεις μας να πάρει μέτρα. Παρά την στήριξη που τότε του προσφέραμε. Όταν ματαίωσε και τα μέτρα που είχε πάρει η προηγούμενη κυβέρνηση. Συνέχισε να μοιράζει παροχές. Και όλα αυτά τότε στοίχισαν στον προϋπολογισμό του 2009, της χρονιάς εκείνης, γύρω στα δέκα δισ, δέκα από τα 36 δισ. έλλειμμα του 2009", σημείωσε για τα αρχικά στάδια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Αναφορικά με το νέο χαράτσι στα ακίνητα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι είναι αντίθετος με κάθε μορφή "δεν πληρώνω" ωστόσο τονίζει ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά να πληρώσει. "Το νέο χαράτσι δεν μπαίνει να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Μπαίνει επειδή δεν μπορούν να χτυπήσουν την φοροδιαφυγή, σ' αυτό το σημείο μάλιστα που έχουν παραλύσει την ελληνική οικονομία", επισήμανε.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα σταματήσει το παρεμπόριο, ότι θα επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12 χιλιάδες ευρώ και ότι θα μειωθεί ο ΦΠΑ σε οικοδομές και κατοικία αλλά και ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ