Type Here to Get Search Results !

Αυστηρό τελεσίγραφο του ΔΝΤ

Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει εν μέρει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα στήριξης, θα πρέπει όμως να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο ώστε να εξασφαλίσει την επόμενη δόση δανείου, τόνισε χθες η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ«Εάν δεν γίνει εφαρμογή (σ.σ.: των δεσμεύσεων από την ελληνική κυβέρνηση), δεν πληρώνουμε».
Σε τηλεοπτική της συνέντευξη στο δίκτυο CNBC, η κα Λαγκάρντ κατέστησε σαφές ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για εφαρμογή δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.
«Εν μέρει, έχουν εφαρμοσθεί κάποιες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε η κα Λαγκάρντ, αναφερόμενη στη μείωση του ελλείμματος κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα χρόνο. Η ίδια όμως πρόσθεσε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει ένα τίμημα και «εάν δεν γίνει εφαρμογή (των δεσμεύσεων), δεν πληρώνουμε», δήλωσε η ίδια.
Η κα Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι εφησυχάζει από τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, και του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία, η κα Λαγκάρντ επανέλαβε την έκκλησή της για τη λήψη αποφασιστικών μέτρων, ώστε να σπάσει ο «φαύλος κύκλος» της αναιμικής ανάπτυξης και των υψηλών χρεών, που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και έχει επιδεινωθεί από την πολιτική αβελτηρία.
«Χωρίς συλλογικές, τολμηρές αποφάσεις, ελλοχεύει ο πραγματικός κίνδυνος ύφεσης για τις μεγάλες οικονομίες», προειδοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, σε χθεσινή ομιλία εν όψει των συνεδρίων Παγκόσμιας Τράπεζας και ΔΝΤ, την επόμενη εβδομάδα.
Δράσεις κεντρικών τραπεζών
Σε συντονισμένες προσπάθειες διοχέτευσης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα προχωρούν οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο, ώστε να αποφύγουν το «πάγωμα» των χρηματαγορών, εξαιτίας της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι, σε συνεργασία με τη Φέντεραλ Ριζέρβ, την Τράπεζα της Αγγλίας, την κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας και την ελβετική κεντρική τράπεζα, θα προχωρήσει στη διεξαγωγή τριών δημοπρασιών ρευστότητας σε δολάρια στο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, για τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των ευρωπαϊκών τραπεζών σε αμερικανικό νόμισμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ