Type Here to Get Search Results !

Δώστε χρόνο στην Ελλάδα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μπορέσει να βγει στις αγορές για να δανειστεί, δήλωσε χθες ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάιτνερ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του για την Πολωνία, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή.
Ο κ. Γκάιτνερ εμφανίσθηκε αισιόδοξος όσον αφορά την έκβαση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και βέβαιος ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το ευρώ θα υπάρχει σε τρία χρόνια».
Ο Αμερικανός υπουργός άσκησε, ωστόσο, κριτική για τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης και κυρίως σε ό,τι αφορά στην αδύναμη διακυβέρνηση σε επίπεδο ΕΕ. «Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι αντέδρασαν με μεγάλη καθυστέρηση στην κρίση, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν ότι τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα καταρρεύσουν, όπως έκανε η Lehman Brothers στην κορύφωση της χρηματοοικονομικής κρίσης των ΗΠΑ», είπε ο κ. Γκάιτνερ.
Συνέστησε δε στους πολιτικούς τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη να είναι πιο επιθετικοί στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων δυσκολιών και σημείωσε ότι η επίλυση της κρίσης στην Ευρώπη είναι προς συμφέρον και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αναφορικά με το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα, ο κ. Γκάιτνερ υπογράμμισε ότι οι τράπεζες έχουν ισχυρά θεμέλια για να αντιμετωπίσουν την κρίση, ωστόσο δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ