Type Here to Get Search Results !

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, με το πέρασμα του μεγαλύτερου μπλοκ –άνω των 12.000 ατόμων- το οποίο αποτελούσαν φοιτητές καταλήψεων, πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία και όσοι από την πορεία της ΓΣΕΕ ανασυντάχθηκαν και ενώθηκαν με αυτή την πορεία.
Νωρίτερα, ένταση είχε σημειωθεί μεταξύ των διαδηλωτών της αστυνομίας έξω από το Βελλίδειο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού. Νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν ρίξει πέτρες και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις Στην περιοχή βρέθηκαν και οι «Αγανακτισμένοι» αλλά και αντιεξουσιαστές. Σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές είχαν προσπαθήσει να περάσουν από τον φράχτη που έχει στηθεί και κατάφεραν να τον μετακινήσουν. Πρωτοφανή είναι τα αστυνομικά μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. Ένταση επικράτησε και επί της οδού Τσιμισκή όπου βρίσκονται οπαδοί του Ηρακλή, οι οποίοι έριξαν φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί 94προσαγωγές και δύο συλλήψεις
Λίγο νωρίτερα, και ενώ η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατευθυνόταν προς το Βελλίδειο, επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως συναντήθηκε με τους οπαδούς του Ηρακλή και προκλήθηκε ένταση. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ο κύριος όγκος της πορείας να διαλυθεί.
Στην πλατεία της ΧΑΝΘ, έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, έχει ήδη στηθεί ο κινητός φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς που χρησιμοποιήθηκε στις πρόσφατες συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οδοφράγματα έχουν στηθεί περιμετρικά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο "Αίαντας", το όχημα με την αντλία ρίψης νερού, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά μέχρι σήμερα.
Η κεντρική πανεργατική συγκέντρωση, που διοργανώνουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου.
Η συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου ήταν το σημείο συγκέντρωσης των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες στη συνέχεια ενώθηκαν με την κεντρική πορεία, με κατεύθυνση την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ