Type Here to Get Search Results !

"Η συγκυβέρνηση προϋποθέτει συναινετικό κλίμα"

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος απέρριψε τα σενάρια πρόωρων εκλογών λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα, σε συζήτηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με δημοσιογράφους. Όσον αφορά στην συγκυβέρνηση διευκρίνισε πως όλα αυτά δεν μπορούν να τίθενται αν προηγουμένως δεν διαμορφωθεί συναινετικό κλίμα.
Συμπλήρωσε δε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ των συναινέσεων, όπως έγινε στο πρόσφατο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Μόσιαλος θεώρησε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και στο φορολογικό. Επίσης επισήμανε πως «άλλο συναίνεση και άλλο συγκυβέρνηση» και κατέληξε λέγοντας πως η ίδια η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει το συναινετικό κλίμα.
Για το θέμα της φοροδιαφυγής είπε πως είναι σε επεξεργασία η δημοσιοποίηση των ονομάτων των φοροφυγάδων και ότι πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις εφ’ όσον υπάρχει ήδη το νομοθετικό πλαίσιο.
«Δεν ξεκινάμε τη συζήτηση με θέμα την παράταση της εφαρμογής του» ξεκαθάρισε ο κ. Μόσιαλος για το Μεσοπρόθεσμο και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση θέλει να βρει τρόπους να εφαρμοστεί. Για το θέμα των υποκλοπών σχολίασε πως η Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας υπό τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου άνοιξε το θέμα, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση το συγκάλυψε.
Επιπλέον ανακοίνωσε πως αύριο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με κοινωνικούς φορείς εν όψει της ΔΕΘ και θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο όπου θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για τα δημοψηφίσματα του Χάρη Καστανίδη και τη βία στα γήπεδα του Παύλου Γερουλάνου. Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εξελίξεις στην Λιβύη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ