Type Here to Get Search Results !

Yπό έλεγχο η φωτιά στην Πάρνηθα

Κέρδισαν τελικά τη μάχη με τις φλόγες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα, στην περιοχής της Χασιάς στη θέση Μαύρη Ώρα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.
Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα στην Άνω Γλυφάδα. Λόγω των ισχυρών ανέμων το πύρινο μέτωπο έφτασε μέχρι το Πανόραμα Βούλας στην κορυφογραμμή του Υμηττού. Στην περιοχή είχε πραγματοποιήσει αναδάσωση πριν τρία χρόνια.
Οι φλόγες πέρασαν μέσα από κατοικημένη περιοχή και απειλήθηκαν κατοικίες. Τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν καεί, ενώ μια ηλικιωμένη διακομίσθηκε με αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς στο νοσοκομείο.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οχτώ οικισμοί στη Λευκίμμη Έβρου, όπου η φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Τετάρτης. Έχουν καεί περισσότερα από 25 χιλιάδες στρέμματα δασικών και γεωργικών εκτάσεων.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Μεσολογγίου λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς, στην ευρύτερη περιοχή των δημοτικών διαμερισμάτων Ευηνοχωρίου και Aγίου Θωμά.
Σε εξέλιξη οι φωτιές στη Ζάκυνθο, την Αιτωλοακαρνανία στις Φυτείες, τα Ιωάννινα, και την Αμφιλοχία. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές στην περιοχή Κορπή Βόνιτσας και στην Κρήνη Αχαΐας.
Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και την Παρασκευή αναμένονται 4 αεροσκάφη δασοπυρόσβεσης από Ισπανία και Γαλλία.Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θεόδωρος Μπούφης δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή» ότι τα σκάφη από την Ισπανία θα προσγειωθούν στην Αλεξανδρούπολη το μεσημέρι, ενώ τα άλλα δύο από τη Γαλλία τις βραδινές ώρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ