Type Here to Get Search Results !

«Φρένο» στο ντόμινο των αξιώσεων για εγγυήσεις

Στο μικροσκόπιο των χωρών της Ευρωζώνης βρίσκεται η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας για παροχή εγγυήσεων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν. Ο Αμαντέου Αλταφάζ κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες της ζώνης του ευρώ να μην αξιώσουν σκληρούς όρους σε αντάλλαγμα για τη δεύτερη συμφωνία δανεισμού της Ελλάδας.
Όπως τόνισε ο Αλταφάζ ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συζητήσεις στο επίπεδο του Συμβουλίου και εξετάζεται το κατά πόσο αντανακλούν το πνεύμα της απόφασης της 21ης Ιουλίου και δεν εισάγουν στοιχεία στρέβλωσης της συμφωνίας.
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν τάχθηκε για ακόμη μία φορά υπέρ της πλήρους και ταχείας εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων προϋποθέσεων και υπερβολικών εγγυήσεων στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας. "Θα πρέπει να αποφύγουμε το να υπάρξουν πολλές δεσμεύσεις, πολλές εξαρτήσεις από όρους, πολλές εγγυοδοσίες", δήλωσε.
Αν κι επισήμανε ότι στόχος είναι όλες οι πτυχές να έχουν αποσαφηνιστεί έως το τέλος Αυγούστου, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν καταληκτικές προθεσμίες.
Παράλληλα, έκανε λόγο για υποθετικά σενάρια απαντώντας στο αν υπάρχουν αντίστοιχα επίσημα αιτήματα και από άλλες χώρες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται να διαψεύδεται από τις δηλώσεις της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών που με επιστολή της προς τις χώρες της Ευρωζώνης καταθέτει συγκεκριμένη πρόταση για τις εγγυήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ