Type Here to Get Search Results !

Παραμένει η έντονη νευρικότητα των αγορών

Εντονότατη συνεχίζεται η νευρικότητα των αγορών στην Ευρώπη, με το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να γνωρίζει σήμερα μια «μαύρη Τρίτη», καθώς οι απώλειες του δείκτη DAX ξεπέρασαν ακόμη και το 7%, πριν υποχωρήσουν στο 5,5%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από τον Φεβρουάριο του 2010. Οι συνολικές απώλειές του Dax κατά τις 7 τελευταίες συνεδριάσεις υπερβαίνουν πλέον το 20%.
Στο 3,74% διατηρούνται οι απώλειες στην Αθήνα (στις 960 μονάδες), μετά τη χθεσινή βουτιά κατά 6% που έφερε τον γενικό δείκτη κάτω από τις 1.000 μονάδες.
Στη Λισαβόνα, ο δείκτης PSI-20 καταγράφει πτώση κατά 4,55%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνει ο όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου Galp Energia (-8,5%).
Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 3,66%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες 3,20%. Πτωτικά κινείται και το Μιλάνο, με τον δείκτη FTSE Mib να χάνει 2,32%, ενώ απώλειες 2,7% σημειώνει και ο Ibex στη Μαδρίτη.
Οι αγορές στην Ασία κατάφεραν να περιορίσουν τις μεγάλες απώλειές τους που άγγιξαν ακόμη και το 10%, με τον Nikkei να κλείνει στο -1,7%. Στη Wall Street, χθες, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε την 6η χειρότερη πτώση του στα τελευταία 112 χρόνια.
Ανησυχίες παραμένουν πάντως και τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιταλίας και της Ισπανίας, παρά την παρέμβαση της ΕΚΤ για μαζική αγορά κρατικών ομολόγων των δύο χωρών.

ΗΠΑ: Συνεδριάζει σήμερα η Fed
Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στη σύνοδο της κεντρικής τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ, η ανακοίνωση της οποίας αναμένεται στις 21:15 (ώρα Ελλάδας).
«Πρόκειται για μια παλίρροια, δεν διασώζεται κανένας τομέας. Τίποτε δεν φαίνεται να σταματάει τον πανικό και δεν περιμένουμε πολλά πράγματα από την αμερικανική κεντρική τράπεζα», σχολιάζει ο Ρενό Μιράιγ, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές στην Barclays Bourse.
«Οι προσδοκίες από το τελικό ανακοινωθέν της Fed είναι πάντως μεγάλες. Η κεντρική τράπεζα πρέπει να καθησυχάσει τους επενδυτές, όμως διαθέτει μικρά περιθώρια» επειδή οι δυνατότητές της να δράσει περιορίζονται από την επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης των ΗΠΑ, παρατηρεί από την πλευρά του ο Κριστιάν Παριζό, οικονομολόγος της χρηματιστηριακής εταιρείας Aurel.
www.kathimerini.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ