Type Here to Get Search Results !

Την ταχύτερη εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής επιθυμεί η Αθήνα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι, είχε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις εξελίξεις σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη συνομιλία με τον κ. Βαν Ρομπάι τέθηκε το θέμα της πιθανής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε ό,τι αφορά τα ιταλικά ομόλογα.
Ο κ. Παπανδρέου μίλησε στο πνεύμα της επιστολής που απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, για τη γρήγορη και ακριβή εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε επίσης την ανάγκη δυναμικότερων και θεσμικών παρεμβάσεων, όπως τα ευρωομόλογα.
Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, ιδιαίτερα με το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει ανάλογες συνομιλίες και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Την Κυριακή υπήρξε σύσκεψη και με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη, ο οποίος από τη Δευτέρα συνεχίζει στη Νορβηγία και στη Δανία περιοδεία του προκειμένου να ενημερώσει για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η Ελλάδα.
Το βράδυ της Κυριακής, οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία επαναβεβαιώνσουν τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες για την ελληνική κρίση χρέους.
Επίσης, το Παρίσι και το Βερολίνο δηλώνουν ότι επιθυμούν να δουν «ταχέως υλοποιούμενες» τις αποφάσεις στον οικονομικό τομέα που ανακοίνωσαν προσφάτως η ιταλική και η ισπανική κυβέρνηση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ