Type Here to Get Search Results !

«Πράσινοι» μηχανισμοί ρουσφετολογικών προσλήψεων

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», σύμφωνα με το οποίο συνεργάτης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη δημιούργησε μη κυβερνητική οργάνωση στις Σέρρες για προσλήψεις «ημετέρων».
«Η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, προκαλεί οργή στην κοινωνία και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Μιχελάκης και κάλεσε τον κυβερνητικός εκπρόσωπο να απαντήσει άμεσα στα ακόλουθα:
- Η εταιρεία του κ. Κουτμερίδη είναι η μοναδική που έχει στηθεί από βουλευτή, συνεργάτη ή συγγενή βουλευτή, ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ;
- Είναι τυχαίο πως τέτοιες "πράσινες" εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας [Βλέπε άρθρο] ;
- Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες - μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη του κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων;
O γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μανώλης.
«Δυστυχώς, η κυβέρνηση αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις σχετικά με το ζήτημα του γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων της ΝΔ Γιάννη Μανώλη.
«Το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται, προσφεύγοντας σε νέες ρουσφετολογικές μεθόδους για να βολέψει τα δικά του "πράσινα παιδιά"», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Μανώλης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι «χρησιμοποιώντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή άλλες "περίεργες" εταιρείες, που έστησαν ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως μεσάζοντες, επιχειρεί να συγκαλύψει το όργιο των 55 χιλιάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας». Προσλήψεις που, όπως υποστηρίζει, αποφασίζονται στα βουλευτικά και κομματικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε όλη τη χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ