Type Here to Get Search Results !

Έρχεται νομοσχέδιο – «σκούπα» για τις άδειες

Ικανοποιημένοι έφυγαν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) από τη συνάντησή τους αργά το απόγευμα της Τετάρτης με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επί της λεωφόρου Κηφισίας. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την κατάθεση τροπολογίας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών η οποία αφορά στο άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος και τη δημιουργία ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων από μη ιατρούς.
Ο υπουργός κ. Α. Λοβέρδος φέρεται να διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΙΣΑ κ. Γιώργο Πατούλη ότι «το επάγγελμα τους είναι ήδη «ανοιχτό» και ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση επ' αυτού» καθώς και ότι «θα ισχύσει η κείμενη νομοθεσία».
Στους Ιατρικούς Συλλόγους οι άδειες επαγγέλματος
Ωστόσο, στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα μείζονα θέματα του ιατρικού κόσμου. Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τους γιατρούς ότι με νομοσχέδιο – σκούπα που θα καταθέσει στη Βουλή μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα ρυθμίσει το ζήτημα της χορήγησης των αδειών ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος. Έτσι, θα χορηγούνται από τον Σεπτέμβριο από τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους και μόνο – μέχρι τώρα εκχωρούνταν από τις Νομαρχίες, νυν Περιφέρειες. Επίσης, οι Ιατρικοί Σύλλογοι θα έχουν την αρμοδιότητα και για την ίδρυση και τη λειτουργία υγειονομικών σχηματισμών όπως πχ διαγνωστικά κέντρα κα. Τέλος, θα αναβαθμιστούν τα αδρανή σήμερα Πειθαρχικά Συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ