Type Here to Get Search Results !

«Απαγορευμένη λέξη η χρεοκοπία»

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε ουσιαστικά τον Πρωθυπουργό ότι εσκεμμένα ακολούθησε το συγκεκριμένο δρόμο που οδήγησε σε αδιέξοδο και υπεραμύνθηκε την πολιτική του, αλλά και τη στάση του να μη συναινέσει στο μνημόνιο και στο μεσοπρόθεσμο.
«Είχατε και παραείχατε άλλο δρόμο κύριε Παπανδρέου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και αφού υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επικαλούνταν συνέχεια ένα εκβιασμό, σημείωσε με έμφαση: «Η χώρα δε σώθηκε, ήρθε πιο κοντά η χρεοκοπία παρά τις θυσίες του λαού».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ν.Δ. να συμφωνήσει για εμπράγματες εγγυήσεις στο χρέος και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε: «Ο κ. Παπανδρέου τόνισε παλαιότερα πως έχει η μόνη εγγύηση που δέχεται είναι το σπίτι του στο Καστρί. Εάν το έχει ξεχάσει, εμείς δεν το έχουμε ξεχάσει».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε αρκετή ώρα για την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, ώστε να ανακάμψει η οικονομία και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε, ότι το καλύτερο δημοψήφισμα, είναι οι εκλογές και ζήτησε θερινή κομματική επαγρύπνηση, λέγοντας με νόημα: «Καλοκαίρι δεν υπάρχει, μόνο δουλειά».
«Απαγορευμένη λέξη η χρεοκοπία»
Ιδιαίτερη αναφορά στα σενάρια περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας» έκανε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας πως η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας. «Η λέξη χρεοκοπία απαγορεύεται σε όλες τις μορφές της ακόμα και στα αγγλικά. Δεν τη χρησιμοποιούμε. Δεν την επιτρέπουμε ούτε για σκέψη» είπε και σημείωσε ότι και μόνο η εκφορά της μπορεί να δημιουργήσει μείζον θέμα.
Παράλληλα τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ του ευρωομολόγου, επαναλαμβάνοντας την άρνησή του στη συμμετοχή των ιδιωτών. «Η μόνη υγιής λύση είναι η θέσπιση ενός ευρωομολόγου» είπε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό, ότι είναι οξύμωρο, από τη μια να συμφωνεί τη συμμετοχή ιδιωτών και από την άλλη να καταγγέλλει τους οίκους αξιολόγησης για τα παιχνίδια τους.
«Ότι προέβλεψαν ήταν λάθος. Όλη αυτή η πολιτική πρέπει να αλλάξει αμέσως και όχι να αλλάξει στους όρους δανεισμού, αλλά να αλλάξει και εσωτερικά στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται. Να υπάρξει επανεκκίνηση. Όχι άλλη ασφυξία» ανέφερε.
Μίλησε και πάλι για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης και διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί αυτή η εξέλιξη. Μάλιστα, είπε ότι η Ν.Δ. προέβαλλε τον τρόπο, τη διαδικασία και το στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης, μιλώντας για ορισμένες προτάσεις του Ζαππείου ΙΙ. «Επαναδιαπραγμάτευση δεν μπορεί να γίνει από όσους υπέγραψαν το λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την ομιλία του δεν έλειψαν και οι αναφορές στους «αγανακτισμένους» και αφού καταδίκασε την τυφλή και καταστροφική βία με έμφαση, τόνισε πως εάν χαθεί ο ειρηνικός χαρακτήρας, αυτό θα αποδειχθεί μοιραίο.
«Η Δημοκρατία δεν προχωράει με κραυγές. Καμία ανοχή σε φαινόμενα πολιτικής βίας». Βέβαια, σε άλλο σημείο, αφού είπε ότι υπάρχουν ευθύνες, τόνισε με έμφαση πως «δεν είναι όλοι ίδιοι», τάχθηκε υπέρ της κάθαρσης, αλλά διευκρίνισε ότι δεν δέχεται ισοπέδωση των πάντων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ