Type Here to Get Search Results !

Πάμε ολοταχώς για ελεγχόμενη χρεωκοπία...

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο, ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει «σε πολύ πολύ σύντομο χρονικό διάστημα βοήθεια». Σε αυτό το πνεύμα, πρόσθεσε, θα γίνει και η σημερινή συζήτηση στο Eurogroup. Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από την Ιταλία να εξυγιάνει αποφασιστικά τη δημοσιονομική της κατάσταση.
«Η ψήφιση ενός προϋπολογισμού, που θα λαμβάνει υπόψη τις απαιτήσεις για την αναγκαία εξοικονόμηση πόρων και δημοσιονομική εξυγίανση είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, που θα πρέπει να σταλεί από την ίδια την Ιταλία», δήλωσε μετά τη συνάντησή της με την ισλανδή πρωθυπουργό Johanna Sigurdardottir. Το ευρώ καθεαυτό είναι σταθερό, «αλλά έχουμε πρόβλημα χρέους σε ορισμένες χώρες» πρόσθεσε.
Η κ. Μέρκελ αποκάλυψε, ότι είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον οποίο έθεσε το θέμα της δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ιταλίας. Συγχρόνως τόνισε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι η ιταλική κυβέρνηση θα ψηφίσει ακριβώς έναν τέτοιο προϋπολογισμό».
Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι: «Η Γερμανία, αλλά και όλοι οι εταίροι της Ευρωζώνης είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τη σταθερότητα του ευρώ συνολικά». Προς τούτο έχουν ληφθεί ήδη πολλά μέτρα «και στο μέλλον θα κάνουμε επίσης αυτό που είναι απαραίτητο».
Με τον μόνιμο μηχανισμό σταθεροποίησης ΕΜΣ θα έχουμε στη διάθεσή μας και στο μέλλον ένα εργαλείο, «το οποίο καθιστά επίσης σαφή τη δέσμευσή μας έναντι του ευρώ, και μάλιστα για χρονικά απεριόριστο χρονικό διάστημα» είπε.
Ταυτόχρονα όμως διέψευσε τις φήμες, ότι λόγω της κρίσης στην Ιταλία θα διπλασιαστεί το ποσό για το ΕΜΣ από 750 σε 1500 δις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ