Type Here to Get Search Results !

Αύξηση αυτοκτονιών λόγω οικονομικής κρίσης

Η οικονομική κρίση αποτελεί σήμερα την κύρια αιτία αύξησης των αυτοκτονιών σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα σε αμερικανικά ΜΜΕ, το οικονομικό αδιέξοδο και κυρίως η ανεργία έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην απόφαση να θέσουν τέλος στη ζωή τους.
Όπως σημειώνεται, σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία που έχουν πληγεί περισσότερο παρουσιάζεται αύξηση της αυτοχειρίας λόγω της απόγνωσης. Σύμφωνα με δηλώσεις ακαδημαϊκών, οι αυτοκτονίες είναι "μόνο η κορυφή του παγόβουνου" μπροστά σε μια γενικευμένη κατάθλιψη, καθώς είναι φανερά τα σημάδια της κρίσης στην πνευματική υγεία.
Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι στη χώρα μας η ανεργία έχει διπλασιαστεί και κατά συνέπεια αυξήθηκε κατακόρυφα και ο αριθμός των αυτόχειρων. Το 2010 υπήρξαν γύρω στις 7 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.
Ο δρ Ντέιβιντ Στάκλερ, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, ο οποίος έλαβε μέρος στη σχετική έρευνα, δήλωσε ότι "οι αυτοκτονίες μειώνονταν πριν από την οικονομική κρίση και ξαφνικά άρχισαν να αυξάνονται ταυτοχρόνως σε όλες σχεδόν τις χώρες που δοκιμάζονται από την κρίση", προσθέτοντας επίσης ότι "επιπλέον, οι συνέπειες του άγχους στην υγεία, όπως καρδιοπάθειες και καρκίνος, θα
γίνουν εμφανείς ύστερα από αρκετά χρόνια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ