Type Here to Get Search Results !

«Η μέρα να γίνει εβδομάδα» γιατί απέτυχαν...

«Κάθε ημέρα πρέπει να μας φέρνει τα αποτελέσματα μιας εβδομάδας» υπογράμμισε ο Γ.Παπανδρέου σε σύσκεψη υπουργών την Πέμπτη με αντικείμενο την επιτάχυνση της υλοποίησης του κυβερνητικού έργου και στην ατζέντα της οποίας βρέθηκαν τα επόμενα νομοσχέδια που θα κατατεθούν άμεσα, δηλαδή ο νόμος-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση και το νέο πλαίσιο για την έκδοση πολεοδομικών αδειών.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος ενημέρωσε τους υπουργούς για τη συνάντησή του με τον Βολφγκανκ Σόιμπλε, κάνοντας λόγο για πολύ θετικό κλίμα από την πλευρά των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις.
Οι υπουργοί συζήτησαν επίσης τα προς κατάθεση νομοσχέδια, με πρώτο το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ο οποίος σχεδιάζεται να κατατεθεί εντός του Ιουλίου και να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Το επόμενο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αφορά τον νέο τρόπο έκδοσης πολεοδομικών αδειών.
Τη σύσκεψη απασχόλησε επίσης και το τοπίο στον αθλητισμό, αλλά, όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή, την στιγμή που εξελίσσεται η συζήτηση μεταξύ UEFA και ΕΠΟ, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να παρέμβει.
«Αν όμως η συζήτηση αυτή δεν καταλήξει πουθενά», επισήμανε «τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και «πάνω στο τραπέζι» και η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει θέση επί του θέματος».
Στη σύσκεψη πέραν του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου έλαβαν μέρος οι υπουργοί Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και Κώστας Σκανδαλίδης.
Στη σύσκεψη επρόκειτο να παραβρεθεί και ο υπουργός Υποδομών Γ.Ραγκούσης, που τελικά δεν παρέστη λόγω της συνάντησής που είχε με εκπροσώπους των αυτοκινητιστών-ιδιοκτητών Ταξί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ