Type Here to Get Search Results !

Γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Η σύμπραξη ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων με σκοπό την ενίσχυση του ελληνικού ιδιωτικού τομέα, ήταν στο «μενού» του δείπνου που είχε το βράδυ της Τετάρτης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε με τον Ελληνα ομόλογό του στο Βερολίνο.
"Οι δύο υπουργοί (Οικονομικών) συμφώνησαν πως τα οικονομικά μέτρα που πάρθηκαν, το σχέδιο λιτότητας που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, πρέπει να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, ώστε η Ελλάδα να επανέλθει σύντομα σε υγιή οικονομική κατάσταση" ανέφερε σε γραπτή του δήλωση του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι:
"Πέρα από τη εφαρμογή των ειλημμένων οικονομικών μέτρων, πρέπει να παρθούν επιπρόσθετες αποφάσεις που θα οδηγήσουν στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο με ισχυρότερο ιδιωτικό τομέα και με ιδιωτικές επενδύσεις που θα οδηγήσουν σε επιτυχή ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα." .
Νωρίτερα σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών τονίζεται πως οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στη χώρα και συζητήθηκε η πιθανή σύμπραξη γερμανικών επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα.
Νωρίτερα ο Ευ. Βενιζέλος, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομοσπονδίας γερμανικών βιομηχανιών (BDI).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ