Type Here to Get Search Results !

Σταθερός στο "όχι" ο Σαμαράς

Κατηγορηματικός ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εμφανίσθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στη Βουλή παραμονές της κρίσιμης ψηφοφορίας στην Ολομέλεια.
"Το Μεσοπρόθεσμο το καταψηφίζουμε γιατί είναι ανεδαφικές οι εκτιμήσεις του, αντιφατικές οι προβλέψεις του, γιατί είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό. Και βεβαίως, γιατί είναι κοινωνικά άδικο" τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Μάλιστα, με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό του κόμματός του, ο κ. Σαμαράς είπε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει " συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός".
Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το Πρόγραμμα θα φέρει πιο κοντά τη χρεοκοπία, κατήγγειλε την κυβέρνηση για εκβιαστικά διλήμματα και απειλές και ανέφερε πως η ΝΔ έχει καταθέσει την πρότασή της η οποία -όπως δήλωσε- αρχίζει να βρίσκει όλο και περισσότερη απήχηση στην Ευρώπη και στον διεθνή Τύπο.
"Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία. Αυτό μας είχαν πει και πέρσι το Μάιο: Μνημόνιο ή χρεοκοπία. Όπως αποδείχθηκε, το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και το Μεσοπρόθεσμο δεν θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση που φέρνει τη χρεοκοπία ακόμα πιο κοντά. Κάποιοι μας απείλησαν και με διλήμματα του τύπου: Μεσοπρόθεσμο ή τανκς! Κάποιοι άλλοι, πριν ένα μήνα, είχαν απειλήσει: Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή!" είπε.
Και πρόσθεσε: "Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου. Η οποία δεν πείθει κανένα. Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την οικονομία. Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, το μόνο δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες. Όμως, ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πια".
Απαντώντας, ο Ευαγγελος Βενιζέλος κατηγορησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι σκέφτεται με βάση το κομματικό συμφέρον, αν και σε γενικές γραμμές το ύφος του υπουργού Οικονομικών ήταν μάλλον συναινετικό.
"Μας εκλαμβάνει ως αφελείς ο κ. Σαμαράς; Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε ως χώρα και ως Κυβέρνηση ένα πρόγραμμα πιο αναπτυξιακό, πιο ευαίσθητο κοινωνικά και δεν θα το κάναμε; Υπάρχει ο καιρός του σπείρειν και ο καιρός του θερίζειν!" είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος πάντως πρότεινε συνεργασία στη ΝΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ την κάλεσε να συμμετάσχει στην επιτροπή για τη συγκρότηση του εθνικού φορολογικού συστήματος.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, η οποία στην ομιλία της κατήγγειλε το Μεσοπρόθεσμο, είπε ωστόσο ότι θα το ψηφίσει για να μην καταστραφεί ο λαός και οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό. "Θα ψηφίσω, γνωρίζοντας ότι ψηφίζω το μαχαίρι αντί για το πιστόλι, υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα δεσμευτεί ότι άμεσα θα ξεκινήσει μια συνολική αναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας" είπε η κ. Παπανδρέου.
Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε λέγοντας ότι "η θετική ψήφος είναι μια γενναία και υπεύθυνη πολιτική πράξη" και προσθέτοντας: "Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διαμορφώουμε ένα πλαίσιο ασφαλές και βιώσιμο".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ