Type Here to Get Search Results !

Σύνοδος για την Ελλάδα χωρίς αποφάσεις για την Ελλάδα

Με την Ελλάδα να παραμένει το σημαντικότερο προς επίλυση ζήτημα των Ευρωπαίων πολιτικών ταγών, ξεκινούν οι εργασίες και αυτής της Συνόδου Κορυφής. Μιας Συνόδου που καλείται να πείσει τις αγορές πως οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ προσπαθούν απλώς να κερδίσουν και πάλι χρόνο, δεν κωλυσιεργούν στη λήψη επώδυνων αλλά αναγκαίων αποφάσεων αναφορικά με την ελληνική κρίση χρέους. Το πρόγραμμα της Συνόδου περιλαμβάνει φυσικά και δείπνο. Όπου είθισται και να λαμβάνονται οι αποφάσεις, με την Ελλάδα να αποτελεί το «κυρίως πιάτο» του δείπνου της Πέμπτης.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε επιστολή του προς τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, αναγράφει ευκρινώς πως στο δείπνο θα συζητηθούν το «ελληνικό πρόβλημα» και πέραν αυτού οι νομοθετικές προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση, οι τροποποιήσεις για τον EFSM, οι βασικές αρχές του ESM καθώς και το «Σύμφωνο για το Ευρώ».
Όλα όσα αφορούν δηλαδή, έμμεσα ή άμεσα, την Ελλάδα και το πώς θα διευθετηθεί το πρόβλημα χρέους της …
Θεωρητικά στην ατζέντα της Συνόδου περιλαμβάνονται και το Μεταναστευτικό, η κατάσταση σε Λιβύη και Συρία, ακόμα και ο διορισμός Ντραγκι στην ηγεσία της ΕΚΤ, αλλά όλοι κατανοούν πως οι αγορές ανά τον κόσμο πρώτα απ’ όλα γυρεύουν απαντήσεις για την Ελλάδα και για τη στάση της ΕΕ απέναντι στις … ευθύνες της περί της οικονομικής κρίσης!
Αν όμως οι αγορές πιστεύουν πως θα πάρουν αύριο απαντήσεις μάλλον πλανώνται. Για του λόγου το αληθές η Γερμανίδα Καγκελάριος Α. Μερκελ, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο ξεκαθάρισε πως δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα στην σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.
Επέμεινε βέβαια στην έκκληση της για … "εθελοντική, σημαντική και μετρήσιμη" συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, καλώντας παράλληλα την ΕΚΤ να συναινέσει σε αυτό, αλλά παρέπεμψε και στην δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Philipp Roesler, ο οποίος δήλωσε ότι «τα πιθανά κίνητρα για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα πρέπει να εξεταστούν με προσοχή και στο … σωστό χρόνο».
Ο οποίος, προφανώς, δεν έφτασε ακόμα …
Εξάλλου δεν έχει καν προλάβει να κλείσει 24ωρο από την επίσημη έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεων Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας και των τραπεζικών στελεχών των εγχώριων τους ιδρυμάτων για τη συμμετοχή των τελευταίων στο νέο πακέτο διάσωσης της χώρας μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ