Type Here to Get Search Results !

Ζοφερή πραγματικότητα εξαιτίας της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού στη χώρα μας - ιδιαίτερα οι γυναίκες και τα κορίτσια - αποτυπώθηκε χτες σε ημερίδα που διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Υπατη Αρμοστεία (ΥΑ) του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με αφορμή τη χτεσινή παγκόσμια ημέρα για τους Πρόσφυγες.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Frontex, τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας εισήλθαν περίπου 132.524 άνθρωποι, ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 517.730. Από την Τουρκία, το 2010 μπήκαν στη χώρα περίπου 52.278 μετανάστες, εξ αυτών οι 47.088 από τον Εβρο, ενώ το πρώτο 5μηνο του 2011, μπήκαν 12.638 παράνομοι μετανάστες. Την ίδια στιγμή, το 2010 κατατέθηκαν 10.273 αιτήσεις χορήγησης ασύλου ή άλλης προστασίας και έγιναν δεκτές οι 95.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, αναφέρθηκε στο νέο νόμο της κυβέρνησης για την ίδρυση των ευρωενωσιακών υπηρεσιών Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών. «Με τις τελευταίες Νομοθετικές πρωτοβουλίες - είπε - χαράξαμε μια νέα εθνική πολιτική, ενσωματώνοντας το κοινοτικό κεκτημένο στην ελληνική έννομη τάξη, συμβαδίζοντας πλήρως με τις υποχρεώσεις της χώρα μας που απορρέουν από τις Διεθνείς Συμβάσεις» (σ.σ. Frontex). Στην πραγματικότητα, αυτό το νομοθετικό πλαίσιο εντείνει το κυνηγητό των προσφύγων και διαιωνίζει το απαράδεκτο καθεστώς εγκλωβισμού όσων μεταναστών επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα μας και δεν μπορούν εξαιτίας της συμφωνίας «Δουβλίνο 2».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ