Type Here to Get Search Results !

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές

Η ξαφνική κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποτελεί αφετηρία ραγδαίων εξελίξεων. Το δίλημμα που τίθεται είναι: διενέργεια εκλογών ή συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η προσφυγή στις κάλπες, ο Γ. Παπανδρέου θα εισηγηθεί νέα σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών
Σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια
Πυκνώνουν οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς η χώρα εκτός από λεφτά μένει και από χρόνο. Την ώρα που οι απεργοί θα σφίγγουν τον κλοιό στη Βουλή και εντός του μεγάρου οι βουλευτές του θα σφυροκοπούν για ακόμη μία φορά το Μεσοπρόθεσμο, ο πρωθυπουργός θα διαβαίνει την πόρτα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Στη 1 μ.μ. ακριβώς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου θα επισημάνει στον Κ. Παπούλια την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, εντείνοντας τις πιέσεις προς τη ΝΔ για συναίνεση. Παράλληλα αναμένεται να θέσει στο τραπέζι την πρόταση και για νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ακόμη και αύριο, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθούν οι εκλογές μετά από μια πιθανή καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ακόμη και με τη μορφή υπερκομματικής κυβέρνησης.
Για τον πρωθυπουργό, σημειώνουν οι συνεργάτες του, η συναίνεση έχει νόημα κυρίως μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Στην εφαρμογή των μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων. Ομως, την ίδια ώρα, το πρόβλημα επιβαρύνεται από τη ρευστότητα στην ΕΕ και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.
Οι απαντήσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα. Αν τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα (σ.σ.: σύνοδος κορυφής και ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου στα τέλη του Ιουνίου), τότε η χώρα, σε περίπτωση καταψήφισης, θα συρθεί σε εκλογές σε καθεστώς στάσης πληρωμών. Ενα ενδεχόμενο που πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.
Τη σύγκληση νέου συμβουλίου πολιτικών αρχηγών θα συζητήσει ο πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Στο πλαίσιο αυτό και μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου συζητούν το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος (σ.σ.: 3 ή 10 Ιουλίου) εφόσον επιβεβαιωθεί η άρνηση στο Μεσοπρόθεσμο. "Κάλπες τώρα για να αποφύγουμε τις εκλογές της χρεοκοπίας", είναι το σύνθημα όσων κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος. Γιατί η πραγματικότητα είναι αδήριτη. Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑΣΟΚ έπεσε στους "155 και βλέπουμε". Αν συνυπολογιστεί η ρητή δήλωση του Α. Αθανασιάδη πως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, η πλειοψηφία πέφτει στις 154 ψήφους. Και στο Μαξίμου έχουν μία στοίβα επιστολών από βουλευτές που θέτουν προϋποθέσεις για τη στάση τους

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ