Type Here to Get Search Results !

Ψάχνει «πατήματα» για να επιτεθεί στο κίνημα

Να αξιοποιήσει τις φραστικές και άλλες αποδοκιμασίες που δέχονται στελέχη της από ομάδες συγκεντρωμένων στα σημεία όπου προγραμματίζονται ομιλίες και άλλες δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί η κυβέρνηση, για να επιτεθεί με συκοφαντίες στο οργανωμένο κίνημα και να παραδώσει μαθήματα αστικής δημοκρατίας και νομιμότητας. Ο τρόπος με τον οποίο η κυρίαρχη προπαγάνδα αγκαλιάζει τέτοιες ενέργειες, αποκαλύπτει και το ποιον τελικά συμφέρει η ανώριμη πολιτικά έκφραση της δεδομένης λαϊκής δυσαρέσκειας για την κυρίαρχη πολιτική.
Σε κάθε περίπτωση, τα κυβερνητικά στελέχη έχουν να αντιμετωπίσουν αντιδράσεις κύρια από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίοι αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι από τα κόμματα που στήριζαν για χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η σύσταση του πλήθους που συγκεντρώθηκε προχτές έξω από το ΚΑΠΗ της Αργυρούπολης, ήταν κυρίως ψηφοφόροι των δύο κομμάτων, που διαμαρτύρονταν για την πολιτική της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δέχτηκε επίθεση με γιαούρτια και άλλα αντικείμενα από μικρή ομάδα συγκεντρωμένων, προσερχόμενος προχτές στο ΚΑΠΗ, για να μιλήσει σε συγκέντρωση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα πήρε διαστάσεις από τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου έξω από το χώρο της εκδήλωσης, μετά το τέλος της οποίας ο Γ. Πεταλωτής αποχώρησε με τη συνοδεία αστυνομίας και από την πλαϊνή πόρτα του κτιρίου.
Με αφορμή εξάλλου τον αποκλεισμό της Βουλής από ομάδα των αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων» το βράδυ της Τρίτης, τόσο ο Γ. Πεταλωτής, όσο και ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, προσπάθησαν μάταια προχτές να δημιουργήσουν άθλιους συνειρμούς ανάμεσα στους προπηλακισμούς στελεχών της κυβέρνησης και τις οργανωμένες εργατικές κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Η αναφορά τους σε μια εργατική κινητοποίηση σε ξενοδοχείο της Αθήνας, σε μια αντίστοιχη μαζική διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο και σε μια διαδήλωση των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, πριν από μήνες, έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν σαν περιστατικά «προπηλακισμών», ανάλογα με αυτά στην πλατεία Συντάγματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ