Type Here to Get Search Results !

Κραδασμοί από τις υπογραφές για το μεσοπρόθεσμο

16 μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν τη σύγκληση κυβερνητικών και κομματικών οργάνων για μεσοπρόθεσμο και φορολογικό. "Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε διαδικασία", η απάντηση από το Μαξίμου
Ισχυρούς κραδασμούς προκάλεσε η πρωτοβουλία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να μαζέψουν υπογραφές ζητώντας τη σύγκληση των κυβερνητικών και κομματικών οργάνων για το μεσοπρόθεσμο και το φορολογικό νομοσχέδιο. Ουσιαστικά οι βουλευτές ζητούν να μάθουν τι πήγε στραβά και η χώρα χρειάζεται νέα μέτρα, γεγονός που μπορεί να θεωρηθεί ευθεία μομφή κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, ζητούν συμμετοχή στη διαμόρφωση του μεσοπρόθεσμου και δικαίωμα διαφοροποίησης σε επιμέρους θέματα. "Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε διαδικασία", απαντούσε στα σχετικά ερωτήματα το Μαξίμου, το οποίο επισημαίνει πως η τρόικα απαιτεί ενότητα. Είναι όρος για το δάνειο.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να αλλάξει τον τρόπο συζήτησης και κατάθεσης του μεσοπρόθεσμου, το οποίο θα γίνει με διαδικασίες αντίστοιχες του προϋπολογισμού, όπως διευκρίνισε για ακόμη μία φορά χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το ερώτημα, πλέον, είναι μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν οι βουλευτές. "Θα ζητήσουμε αλλαγές στο φορολογικό, σε θέματα όπως η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, και μετά θα αποφασίσει ο καθένας τη στάση του", έλεγαν χθες.
"Δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση", προσέθεταν, ορισμένοι όμως άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθούν και να αφήσουν την υποχρέωση της ψήφου στους επιλαχόντες. Η κίνηση των βουλευτών έγινε αντιληπτή από τους επιτελείς του Μαξίμου χθες το πρωί.
Τελικά, χάρη στις προσπάθειες του Π. Ευθυμίου, του Χρ. Πρωτόπαπα και του Β. Εξαρχου τη δήλωση υπέγραψαν "μόνο", σύμφωνα με την κυβέρνηση, 16 βουλευτές: Αντωνίου Τόνια, Γερανίδης Βασίλειος, Γιαννακά Σοφία, Καϊλή Εύα, Καρτάλης Κωνσταντίνος, Κουκουλόπουλος Πάρις, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Λιντζέρης Δημήτρης, Μερεντίτη Αθανασία, Νασιώκας Εκτορας, Ρενταρή Ολγα, Ρομπόπουλος Θωμάς, Σαλαγιάννης Νικόλαος, Τζελέπης Μιχάλης και Τόγιας Βασίλης.
Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να συγκαλέσει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο και το διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, ώστε οι βουλευτές να πάρουν όσες απαντήσεις ζητήσουν.
Οι υπουργοί
Νωρίτερα θα έχει διαπιστώσει αν υπάρχουν και υπουργοί που διαφωνούν, καθώς θα ζητήσει από όλους να πουν τη γνώμη τους και να σεβαστούν στη συνέχεια την απόφαση του ανώτατου κυβερνητικού οργάνου. Θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για τη Βουλή και τη συνεδρίαση της ΚΟ.
Πάνω απ' όλα, όμως, ο Γ. Παπανδρέου σχεδιάζει να απευθυνθεί στην κοινωνία. Αυτή είναι και η "άσκηση" που έδωσε στους συνεργάτες του για το Σαββατοκύριακο. Ηδη στο Μαξίμου έχουν ετοιμάσει αρκετά σχέδια δηλώσεων και ομιλιών με δύο άξονες: τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και τι πετυχαίνει με το νέο πακέτο μέτρων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ