Type Here to Get Search Results !

Βεντέτα Σαμαρά - Καρατζαφέρη και στη μέση η Ντόρα

Στα χαρακώματα βρίσκονται στη δεξιά πολυκατοικία με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά να απαξιώνει πολιτικά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος του ανταπαντά με καρφιά και στη μέση παρεμβαίνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που εξαπολύει μύδρους κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ το μεσημέρι της Δευτέρας και επέκρινε με σφοδρότητα ΛΑΟΣ και Συμμαχία, αν και δεν τα κατονόμασε, αλλά καυτηρίασε τη στήριξη που έδωσαν στο μνημόνιο το Μάιο του 2010.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχειρηματολογώντας γιατί δεν δόθηκε καμία σημασία στις προτάσεις του κόμματός του πέρυσι και τους λόγους που τις διαστρέβλωναν κάποιοι, εξήγησε ότι αυτό γινόταν επειδή η κυβέρνηση είχε τη στήριξη του κ. Καρατζαφέρη και της κυρίας Μπακογιάννη.
«Πέρσι η κυβέρνηση κι όσοι συντάχθηκαν μαζί της –τα ‘‘παρακολουθήματά’’ της, οι ‘‘ουρές’’ και τα ‘‘εξαπτέρυγά’’ της- πίστευαν ότι η πολιτική του μνημονίου θα έβγαινε και θα επιτύγχανε τους στόχους της. Οτι, η κριτική της Ν.Δ. θα αποδεικνυόταν λαθεμένη. Κι ότι έτσι μπορούσαν αρχικά να μας αγνοήσουν και τελικά να μας περιθωριοποιήσουν» είπε ο κ. Σαμαράς.
Ομως στη συνέχεια η κριτική του ήταν πολύ πιο αυστηρή και στόχευσε ευθέως κατά του κ. Καρατζαφέρη, για τον οποίο μίλησε απαξίωτικά, μη θέλοντας να αναφερθεί ούτε καν στο όνομά του, μιλώντας για τον…«κάποιο».
«Τελευταία ακούγονται και κάποια περίεργα: Ακουσα κάποιον να επικαλείται το ιστορικό προηγούμενο του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη, που παρά τον τσακωμό τους, συμφιλιώθηκαν πριν τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε, «καρφώνοντας τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ: «Συμφωνώ απόλυτα. Μόνο να θυμίσω μια μικρή λεπτομέρεια: ότι τα βρήκαν μεταξύ τους για να πολεμήσουν και όχι για να… υποκύψουν».
Η οργή του κ. Σαμαρά ήταν αναμενόμενη, αφού ο κ. Καρατζαφέρης τον έχει μόνιμα στο στόχαστρο και τον προκαλεί. Αποκορύφωμα ήταν η δήλωση του προέδρου του ΛΑΟΣ μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την περασμένη Παρασκευή, όπου θύμισε την ιστορία για τη συμφωνία του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη το 480 π.Χ. Και δεν ήταν μόνο αυτό, το πρωί της Δευτέρας, με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς και ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής ευπρέπειας, ο κ. Καρατζαφέρης αποκάλεσε τον κ. Σαμαρά αδίστακτο.
«Και για όσους ενδιαφέρονται για μαθήματα ιστορίας. Ο Ευρυβιάδης και ο Θεμιστοκλής δεν θα αναγκάζονταν να συνεννοηθούν και να πάμε σε πόλεμο εάν προηγουμένως ο Εφιάλτης δεν είχε αφήσει τους Πέρσες να περάσουν ή το ΠαΣοΚ στην εξουσία» απάντησε ο κ. Καρατζαφέρης το απόγευμα της Δευτέρας από το βήμα της Βουλής.
Σε αυτή την αναμέτρηση ενεπλάκη με τον τρόπο της και η κυρία Μπακογιάννη που έχει ως προσφιλή αντίπαλό της τον κ. Σαμαρά, στον οποίο άσκησε δριμεία κριτική και στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του το περασμένο τριήμερο.
«Αν είχα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα είχα συνυπογράψει τη δανειοδότηση της χώρας, δεν θα είχα οδηγήσει το κόμμα στην απομόνωση», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας που διερωτήθηκε γιατί δεν ζητάει εκλογές ο κ. Σαμαράς, αφού πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ