Type Here to Get Search Results !

Ανεξάρτητη υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων ζητεί ο Γιούνκερ

Υπέρ της δημιουργίας μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας, η οποία θα επιβλέπει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, τάχθηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Θα χαιρέτιζα τη δημιουργία από τους Ελληνες φίλους μας μίας υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων ανεξάρτητης από την κυβέρνηση, στην οποία θα συμμετέχουν ξένοι εμπειρογνώμονες», δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.
Όπως εξήγησε, αυτή η υπηρεσία θα μπορούσε να εμπνευστεί από το γερμανικό μοντέλο της Treuhandanstalt, την υπηρεσία που ανέλαβε την ιδιωτικοποίηση πολλών εταιρειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας μετά από την πτώση του Τείχους. Επισήμανε εξάλλου ότι τα έσοδα από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερα από 50 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ακόμη πως οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να κάνουν μία μη-κομματική προσπάθεια να υποστηρίξουν δημόσια τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προχωρήσει.
«Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να δηλώσουν από κοινού τη δέσμευσή τους στις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά μία ήπια αναδιάρθρωση των ελληνικών χρεών, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι μία τέτοια κίνηση μπορεί να εξεταστεί μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα έχει ανατάξει τα δημοσιονομικά της. «Μόνο τότε θα εξετάσουμε την πιθανότητα να παρατείνουνε τους όρους των δημόσιων και ιδιωτικών δανείων και να μειώσουμε τα επιτόκια», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ