Type Here to Get Search Results !

Στην πρώτη θέση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

«Την πλάτη τους γύρισαν» και φέτος στις εκλογές περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που δεν προσήλθαν στις κάλπες.
Αν και δεν εκδόθηκαν κοινά αποτελέσματα
, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εμφανίζεται ενισχυμένη, διατηρώντας την πρώτη θέση στα δύο πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, ενώ σε 10 φοιτητικούς συλλόγους καταγράφει αυτοδυναμία, δηλαδή ποσοστό πάνω 50%.
Αντίπαλες με την αποχή βρέθηκαν και στις φετινές φοιτητικές εκλογές οι παρατάξεις στο Αριστοτέλειο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα πάνω από το 50% των φοιτητών. Αναμφισβήτητη κυρίαρχος ήταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την οποία ψήφισαν πάνω από 8.000 φοιτητές στα δύο ιδρύματα, δηλαδή ποσοστό 45,35%, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με πέρυσι (42,17%), σύμφωνα με την ίδια. Η «γαλάζια» παράταξη κατέγραψε, όπως αναφέρουν εκπρόσωποί της, αυτοδυναμία σε δέκα φοιτητικούς συλλόγους: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ΤΕΦΑΑ, Γεωπονική, Οδοντιατρική, Νηπιαγωγών, Φαρμακευτική, Βιολογικό, Αγγλική Φιλολογία, Ψυχολογία και Γερμανική Φιλολογία. «Το αποτέλεσμα της κάλπης δείχνει ότι ο φοιτητής θέλει προτάσεις για την εξέλιξη του πανεπιστημίου και την επαγγελματική του αποκατάσταση», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γεωργιάδης.
Η ΠΑΣΠ
Ωστόσο, η ΠΑΣΠ θεωρεί ότι τα ποσοστά της δεν έχουν μεταβληθεί σε σχέση με πέρυσι, δίνοντας στον εαυτό της γύρω στο 27,5%. Μάλιστα, κατέκτησε εννέα «πρωτιές» στο Οικονομικό, στα Τμήματα Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών, Τοπογράφων, Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Θεολογίας, Γαλλικής και Ιταλικής Φιλολογίας και Ιστορίας-Αρχαιολογίας. «Μέσα σε ένα τέτοιο αντικυβερνητικό κλίμα, που σε μεγάλο μέρος άστοχα χρεώνεται στην παράταξή μας, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα περσινά ποσοστά», επισήμανε ο γραμματέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Πίτκας.
Σύμφωνα με τις Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (από το χώρο του ΚΚΕ), στο ΑΠΘ ψήφισαν 14.317 φοιτητές (15.040 πέρυσι) και έλαβαν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 40,1% (πέρυσι 38,19%), η ΠΑΣΠ 28,5% (28,84%), η Πανσπουδαστική 12,5% (13,29%), η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση 9,04% (8,46%), η Αριστερή Ενότητα 2,9% (3,23%) και οι Αγωνιστικές Κινήσεις 1,12% (0,94%).
Καταγγελίες για το ΤΕΙ-Θ
Η Πανσπουδαστική αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. «"Σταθεροί" ήταν και φέτος οι ρουσφετολογικοί μηχανισμοί της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, με αποκορύφωμα εδώ στη Θεσσαλονίκη το ΤΕΙ, όπου οι δυνάμεις της ΔΑΠ δε δίστασαν ακόμη και να ανοίγουν τους φακέλους για να ελέγξουν τι ψήφισαν οι σπουδαστές πριν φτάσουν στην κάλπη», υποστήριξε το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που στηρίζει τα ψηφοδέλτια των ΠΚΣ, Κώστας Καπνιάς.
Μέλη της ΔΑΠ, μιλώντας στον «Α», αντέτειναν πως οι καταγγελίες δεν έχουν καμία δόση αλήθειας. Τα αποτελέσματα που έδινε χτες η ΔΑΠ στο ΤΕΙ είχαν ως εξής: ψήφισαν 4.737 (πέρυσι περίπου 4.000), ΔΑΠ 3.769, ΠΚΣ 332, ΠΑΣΠ 298, ΕΑΑΚ 66, ΑΡ.ΕΝ. 88 (λείπει μία σχολή) και Αγωνιστικές Κινήσεις 17. «Το ενθαρρυντικό είναι ότι αυξήθηκε η συμμετοχή, ενώ η ΔΑΠ πήρε ποσοστό 80,71%», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ, Χρυσόστομος Τσατσούλης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ