Type Here to Get Search Results !

Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιεί το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σήμερα, Τετάρτη, κατά της διεύρυνσης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων. Παράλληλα, παναττική στάση εργασίας από τις 11:30 έως την λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ για το θέμα του 40ωρου. Συγκέντρωση στις 12:00 στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.
Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ - ΟΤΑ ζητεί την απόσυρση της νομοθετικής ρύθμισης που προβλέπει την αύξηση των ωρών εργασίας από 30 σε 40 εβδομαδιαίως για το παιδαγωγικό προσωπικό των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών και στο υπόλοιπο προσωπικό του Δημοσίου και των ΟΤΑ από 37,5 σε 40 ώρες.
Με την 24ωρη απεργία η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά και στις προωθούμενες υποχρεωτικές μετατάξεις για το «πλεονάζον» προσωπικό των Δήμων σε άλλους ΟΤΑ ή σε υπηρεσίες του Δημοσίου.
Παράλληλα, ζητεί να αποσυρθεί και η διάταξη που αφορά τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων των ΟΤΑ με ιδιώτες για τις υπηρεσίες της καθαριότητας και συλλογής - μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών.
Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο και παράλληλα κάνει λόγο για ευρύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ