Type Here to Get Search Results !

Ανοίγουν χαρτιά για ΔΕΗ με …ολίγη (;) από ΔΝΤ και Λαζόπουλο

Στην απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ και των δικτύων μεταφοράς, μειώνοντας παράλληλα στο 34% - έναντι 51% σήμερα – του ποσοστού που το Κράτος ελέγχει στη ΔΕΗ αναμένεται να αναφερθεί σήμερα, από βήματος της Βουλής, ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου απαντά σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.ΟΣ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές για την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού. Η πρόθεση για πώληση του 17% έχει περιληφθεί στο γενικό περίγραμμα του μεσοπρόθεσμου Σχεδίου για την οικονομία που έχει παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με ορίζοντα υλοποίησης το 2012.
Ο πρωθυπουργός θα δώσει διαβεβαιώσεις για την διασφάλιση των εργασιακών και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των περίπου 22.000 εργαζομένων της ΔΕΗ, ωστόσο είναι πολύ πιθανό η συζήτηση να πάρει και άλλη ρότα…
Ο λόγος για την αντιπαράθεση που έχει προκύψει στον πολιτικό χώρο από το βίντεο που προβλήθηκε την Τρίτη στο “Αλ Τσαντίρι” του Λάκη Λαζόπουλου. Βίντεο στο οποίο ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος Καν δήλωνε ότι η προσφυγή στην Τρόικα ετοιμαζόταν “υπογείως” επί μήνες μέσω επαφών των στελεχών του ΔΝΤ με την κυβέρνηση. Οι δηλώσεις Στρος Καν έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης και σαφώς θα έχει ενδιαφέρον μια επίσημη πρωθυπουργική τοποθέτηση, μετά τη σφοδρή απάντηση που είχε εξαπολύσει το ΠΑΣΟΚ τόσο στον δημοφιλή καλλιτέχνη όσο και στη Νέα Δημοκρατία για την έντονη κριτική που άσκησε στο επίμαχο ζήτημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ