Type Here to Get Search Results !

Προανακριτική για τα υποβρύχια αποφασίζει η Βουλή

Η σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού για τη σύστασή της απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών. ΠαΣοΚ και ΝΔ, καθώς και άλλα κόμματα έχουν ταχθεί υπέρ της διερεύνησης της υπόθεσης. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Πέμπτης και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ομιλία του κ. Τσοχατζόπουλου.
Στο ΠαΣοΚ, όπως οι πληροφορίες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα επιμένουν, δεν έχουν ληφθεί ιδιαίτερα μέτρα για να μην υπάρξουν διαρροές, αλλά το περιεχόμενο της ομιλίας του πρώην υπουργού Άμυνας θα είναι αυτό που θα καθορίσει και τη στάση των εισηγητών του κυβερνώντος κόμματος: «Θα απαντηθεί καταλλήλως», είπαν στο «Βήμα», βουλευτές, σε περίπτωση που ο κ. Τσοχατζόπουλος επιτεθεί σε στελέχη του ΠαΣοΚ.
Οι πληροφορίες επιμένουν επίσης ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα καταγγείλει ότι καθίσταται επιλεκτικός στόχος για να υπάρξει, χειραγώγηση της κοινής γνώμης και να διοχετευθεί, όπως αναμένεται να πει, δικαιολογημένη αγανάκτηση εναντίον του. Θα ζητήσει να μην γίνει χρονικός επιμερισμός της υπόθεσης ούτε επιλεκτική στοχοποίηση στο πρόσωπό του, αλλά να ερευνηθεί η υπόθεση σ΄ όλη της χρονική διάρκεια και για τους πάντες. Ήδη όμως η αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών διακομματική επιτροπή έχει αναλάβει να εξετάσει (και να καλέσει μάρτυρες) την χρονική περίοδο έως το 2009.
Όπως ανέφεραν συνεργάτες του πρώην υπουργού, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να επισημάνει ότι η απόφαση για την αγορά των συγκεκριμένων υποβρυχίων έγινε ομοφώνως από το ΚΥΣΕΑ και ότι ισχύει για τα υπόλοιπα μέλη του ΚΥΣΕΑ, εάν δηλαδή αγνοούσαν τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, ισχύει και για τον ίδιο. Τέλος αναμένεται να πει ότι επί υπουργίας του υπεγράφη μόνον η σύμβαση για την αγορά των υποβρυχίων, ενώ μετά το 2002 υπεγράφησαν οι συμφωνίες για τον εκσυγχρονισμό των παλαιότερων υποβρυχίων και για τα αντισταθμιστικά οφέλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ