Type Here to Get Search Results !

Στη Βουλή η πρόταση για Προανακριτική

Κατατέθηκε χτες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η πρόταση για τη σύσταση της λεγόμενης Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Α. Τσοχατζόπουλου, επί υπουργίας του οποίου υπογράφηκαν οι συμβάσεις του Πολεμικού Ναυτικού για την κατασκευή από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τριών υποβρυχίων.

Οπως αναφέρεται στην πρόταση, η γερμανική εταιρεία HDV που συμμετείχε στην κοινοπραξία των Ναυπηγείων, ενόψει της ανάθεσης του έργου σε αυτήν ανέπτυξε «ένα σύστημα δωροδοκιών ανώτατων πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων προκειμένου αυτοί να έχουν θετική άποψη και να ασκήσουν την επιρροή τους υπέρ της ανάληψης των έργων από την ίδια». Γίνεται η εκτίμηση ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση «φέρεται να καταβλήθηκε για δωροδοκίες ποσοστό 4,5% επί του κοστολογίου του έργου και το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 72 έως 83 εκατομμυρίων ευρώ». Με βάση τα παραπάνω, ζητείται η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Α. Τσοχατζόπουλου για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και «της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες». Αυτές, με βάση την πρόταση, είχαν τη μορφή «της απόκτησης και κατοχής περιουσίας εν γνώσει, κατά τον χρόνο κτήσης, του γεγονότος ότι προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες».
H πρόταση θα συζητηθεί στη Βουλή την Πέμπτη 28 Απρίλη και στη συνεδρίαση αυτή έχει δικαίωμα να πάρει το λόγο και ο Α. Τσοχατζόπουλος. Για να συγκροτηθεί η λεγόμενη Προανακριτική Επιτροπή, απαιτείται απόφαση της πλειοψηφίας των βουλευτών (151 ψήφοι) μετά από μυστική ψηφοφορία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ