Type Here to Get Search Results !

Παρέλαση με παρουσία ΜΑΤ

Οσοι, γονείς κυρίως, πήγαν χθες στο κέντρο της Αθήνας για να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση, είχαν στο μυαλό τους μήπως στην γύρω περιοχή ξεσπάσουν... επεισόδια. Για πρώτη φορά η μαθητική παρέλαση έγινε υπό την παρουσία ΜΑΤ, τα οποία περιφρουρούσαν τη λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στον χώρο του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, όπου στήνεται παραδοσιακά η εξέδρα των επισήμων. Συνολικά δύο διμοιρίες των ΜΑΤ ήταν στην πλατεία Συντάγματος υπό τον φόβο επεισοδίων.
Ανάλογος σχεδιασμός υπάρχει και για τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση, καθώς διάχυτη είναι η αμηχανία στον πολιτικό κόσμο τον τελευταίο καιρό για νέα κρούσματα αποδοκιμασίας.
Ως φαίνεται, οι πολιτικοί συντάχθηκαν με την πρόσφατη δήλωση-προτροπή του πρωθυπουργού στη Βουλή «θα είμαστε κοντά στον λαό. Δεν θα κλειστούμε στα γραφεία μας. Δεν μας ψήφισαν γι’ αυτό οι πολίτες». Ομως, το έκαναν έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία των ΜΑΤ. Συγκεκριμένα, γύρω στις 10 το πρωί, έγιναν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος οκτώ ατόμων από όσους ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, και ευρύτερα για την κυβερνητική πολιτική.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαγωγές έγιναν επειδή τα άτομα είχαν πρόθεση να δημιουργήσουν επεισόδια κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης. Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτικός κ. Στάθης Κατσούλας ανέφερε στην «Κ» ότι απλώς ήθελαν να μοιράσουν ανακοινώσεις κατά του εκπαιδευτικού «Καλλικράτη».
Μαζί τους ήταν και «Καλλιτέχνες ενάντια στο Μνημόνιο», όπως ονομάζονται, που ήθελαν με χάπενινγκ με μαύρες σακούλες και ανδρείκελα να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική.
«Θα τα καταφέρουμε»
«Σήμερα καμαρώσαμε τη μαθητική νεολαία, καμαρώσαμε τα παιδιά μας, για τα οποία όλοι ενωμένοι έχουμε να δώσουμε έναν μεγάλο αγώνα. Οι Ελληνες ενωμένοι αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα, που αφήνουν τον κόσμο άφωνο. Αυτό αποτυπώνεται στο 1821, που καταφέραμε να ρίξουμε μια άτρωτη αυτοκρατορία. Σήμερα έχουμε να υπερβούμε μια κρίση που φαίνεται ανυπέρβλητη. Θα τα καταφέρουμε, όπως πάντα. Είναι στο χέρι μας», δήλωσε η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, που παρακολούθησε την παρέλαση μαζί με τον αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Γρ. Νιώτη, τον υφυπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και βουλευτές. Από την άλλη πλευρά, πρώτη όλων εξεδόθη η ανακοίνωση των «ανεξάρτητων αυτόνομων αγωνιστικών συσπειρώσεων», που κατήγγειλε τις «συλλήψεις 8 εκπαιδευτικών», όπως ανέφεραν.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ