Type Here to Get Search Results !

Συνάντηση Παπούλια - Καμίνη

Πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο Αθηναίων πρέπει να αποτελούν η πόλη και οι κάτοικοί της, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη. Ήταν μία συνάντηση αρκετά ενδιαφέρουσα, αφού η επίσκεψη του πρώτη πολίτη της Αθήνας στον πρώτο πολίτη της χώρας έγινε υπό το φως της συνεχιζόμενης κατάληψης του δημαρχιακού μεγάρου από τους συμβασιούχους.
Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε αμέσως στο θέμα αυτό σημειώνοντας ότι πρόκειται για συμπεριφορά, την οποία ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει που, όπως είπε, «πλήττει τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς το δημαρχιακό μέγαρο είναι η έδρα του δημοτικού συμβουλίου».
Είπε ότι προσπαθεί να βρει διέξοδο και συμπλήρωσε: «έχουν και εργαζόμενοι εν μέρει δίκαιο, αλλά από την άλλη πλευρά πρέπει να προσέξουμε και την πόλη, να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της, δεν είμαστε τώρα για καταλήψεις και για τέτοιου είδους ενέργειες».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε επίσης ότι έκανε μία τεράστια προσπάθεια «γιατί», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «πρέπει να βγαίνω από το καβούκι μου, να βγω από το Δήμο» και εν συνεχεία αναφέρθηκε στα οικονομικά του Δήμου: «Έχουμε βρει ένα Δήμο σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, ένα Δήμο με ένα διοικητικό σύστημα αποστεωμένο.
Οπότε προσπαθούμε γρήγορα να φέρουμε κάποιες μεταρρυθμίσεις, να κάνουμε το σύστημα πιο αποτελεσματικό, να συμπαρασταθούμε στους κατοίκους της πόλης που βιώνουν μια πάρα πολύ βαθιά κρίση». Εξήγησε ότι η κρίση αυτή δεν είναι μόνο στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, αλλά και στις γειτονιές, ειδικά πάνω και κάτω από την Πατησίων.
Αποκάλυψε μάλιστα ότι αφαίρεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, προκειμένου, όπως είπε «να ασκήσουμε μια κοινωνική πολιτική να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Οι άνθρωποι θέλουν στήριξη».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε: «νομίζω ότι η επιλογή των αναγκών πρέπει σαφέστατα να είναι πρώτη προτεραιότητα» και ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στη γενικότερη κατάσταση επισήμανε ότι η γενιά του διατρέχει τον κίνδυνο να είναι η πρώτη μεταπολεμική γενιά η οποία παραδίδει την πατρίδα σε περισσότερα προβλήματα από ότι παρέλαβε.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να εμφυσήσουμε αισιοδοξία στα παιδιά, τα οποία έχουν ενθουσιασμό, έχουν δημιουργικότητα και πρέπει να τα βοηθήσουμε να πετάξουν με τα δικά τους φτερά, «να παραδώσουμε τελικά εμείς_ μπορούμε να το κάνουμε_ καλύτερη την πατρίδα απ΄ ότι την παραλάβαμε». Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπλήρωσε λέγοντας «είναι υποχρέωσή μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ