Type Here to Get Search Results !

Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής

Κατατέθηκε τελικά χτες στον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο η πρόταση 85 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητείται να συζητηθεί στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, που ασχολήθηκε με τη διερεύνηση του σκανδάλου με τα «δομημένα ομόλογα». Η Εξεταστική Επιτροπή, με το πόρισμα της πλειοψηφίας, προτείνει τη συνέχιση της έρευνας, με σύσταση της λεγόμενης προανακριτικής επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών της ΝΔ, Π. Δούκα και Σ. Τσιτουρίδη.
Υπενθυμίζεται ότι για να γίνει συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια χρειάζεται να το ζητήσουν με αίτησή τους 60 βουλευτές, γεγονός που χρονοτριβούσε αδικαιολόγητα μέχρι και χτες. Μετά τη συζήτηση και προκειμένου να συσταθεί η λεγόμενη προανακριτική επιτροπή της Βουλής, πρέπει να το ζητήσουν με αίτησή τους 30 βουλευτές και να εγκριθεί από την Ολομέλεια με μυστική ψηφοφορία και την απόλυτη πλειοψηφία (151) των βουλευτών.
Σε εκκρεμότητα παραμένει η υπόθεση με το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της «ΖΗΜΕΝΣ», καθώς ακόμα δεν έχει κατατεθεί η απαραίτητη πρόταση 60 βουλευτών για να συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής, που ασχολήθηκε με το σκάνδαλο. Χτες, εξάλλου, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης, διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για την υπερτιμολογημένη μίσθωση πέντε πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ενώ ο φάκελος με τα υποβρύχια τύπου «214» που προμηθεύτηκε η χώρα από τη Γερμανία, απεστάλη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να διαβιβαστεί στη συνέχεια στη Βουλή.
Η πρώτη υπόθεση αγγίζει τον πρώην υφυπουργό Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκη, καθώς και τον νυν γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρ. Τασούλα, για τον οποίο έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη. Η υπόθεση των υποβρυχίων αφορά τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Α. Τσοχατζόπουλου, που θήτευσε στο υπουργείο στο διάστημα 1998-2002. Στις προμήθειες των τεσσάρων υποβρυχίων φέρεται να εμπλέκονται και άλλα 37 πρόσωπα, που έχουν κληθεί για σήμερα στην Εισαγγελία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ