Type Here to Get Search Results !

Πολλά λέγονται, λίγα γίνονται για το κέντρο

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά την ανάληψη δράσης για το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο ο τρόπος παραμένει αδιευκρίνιστος. Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσίασε μελέτες για υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου χωρίς να ανακοινώσει μέτρα, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε στη Βουλή ότι προτίθεται να παράσχει κίνητρα για να έλξει νέους κατοίκους στο κέντρο.
Ο κ. Γιώργος Καμίνης επανέλαβε προτάσεις που έχει καταθέσει και κατά το παρελθόν για μετατροπή εννέα ανενεργών ξενοδοχείων του κέντρου σε φοιτητικές εστίες, για αναζωογόνηση με την παρουσία νέων ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και παροχή κινήτρων με επιδότηση ενοικίου για νέα ζευγάρια που εγκαθίστανται στο κέντρο. Εκτός αυτού, σε συνεργασία με εταιρείες φωτισμού, προτείνεται να «υιοθετήσουν» πλατείες της Αθήνας, αναλαμβάνοντας ως χορηγοί τον φωτισμό τους, ενώ θεωρείται βεβαία η δημιουργία κινητών μονάδων συσσιτίου που θα πηγαίνουν προγραμματισμένα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.
Στις μεγάλες πληγές του κέντρου ο κ. Καμίνης ανέφερε το παρεμπόριο, τις πορείες και την παρουσία τοξικοεξαρτημένων και αστέγων, επισημαίνοντας την ανάγκη αποκέντρωσης των μονάδων απεξάρτησης από το κέντρο, γιατί «όσο παραμένουν γίνονται πόλος έλξης για τους τοξικομανείς». Ειδικά για τις πορείες και τις διαδηλώσεις, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι ως Συνήγορος του Πολίτη είχε πάντα διακηρύξει ότι τα δικαιώματα είναι για όλους και ότι επιτέλους πρέπει κάποτε να ψηφιστεί ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος για τις συναθροίσεις: «Κι εμένα δεν μ' αρέσει η δημοκρατία του καναπέ, όμως όλα πρέπει να γίνονται με μέτρο και σεβασμό στη συνταγματική νομιμότητα».
Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αφήσει σαφέστατες αιχμές έναντι της εκτελεστικής εξουσίας όταν αποφασίζει για μεγάλες αλλαγές στην πόλη. «Στον σχεδιασμό της πόλης, ο δήμος πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Ζητάμε συνεργασία για όλα τα έργα, να τα προετοιμάζουμε από κοινού με προσεκτική μελέτη», ήταν η απάντηση του δημάρχου στο ερώτημα για την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου. Ωστόσο, η πραγματική «βόμβα» αφορούσε την υπόθεση του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό: «Ο δήμος ενεπλάκη σε αυτή την ιστορία γιατί υπήρχε ένα συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο από τον Παναθηναϊκό. Ο δήμος συνεβλήθη με τον ΠΑΟ, που όμως τον Οκτώβριο κατήγγειλε τη σύμβαση. Πρέπει να καταλάβετε τη θέση του δήμου που έχει δανειστεί 20 εκατ. ευρώ για την αγορά γης, ένα δάνειο που θα εξοφλούσε αν γινόταν ένα γήπεδο. Είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε μια απόφαση γιατί το επενδυτικό σχέδιο είναι στον αέρα», ανέφερε ο κ. Καμίνης, «αδειάζοντας» την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και το υπουργείο Περιβάλλοντος, που το τελευταίο διάστημα έχουν «ρίξει το μπαλάκι» στον δήμο για την έγκριση της νομοθετικής ρύθμισης για τη διπλή ανάπλαση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ