Type Here to Get Search Results !

«Βόμβα» Στρος-Καν για Ελλάδα

Τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μόλις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο πρωθυπουργός Γιωργος Παπανδρέου είχε ζητήσει παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αν και δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», την αποκάλυψη αυτή κάνει ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+, που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα. Μάλιστα, ο Στρος Καν υπογραμμίζει την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο κ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με τον ίδιος τον επικεφαλής του ΔΝΤ, απάντησε στον έλληλα πρωθυπουργό ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης.
Ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους Ευρωπαίους ομόλογους του στη Συνοδό Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, και εισέπραξε την κατηγορηματική τους άρνηση, όπως είχε προβλέψει ο επικεφαλής του Νομισματικού Ταμείου. Ερωτώμενο από την εφημερίδα το ΔΝΤ απάντησε ότι δεν σχολιάζει προσωπικές συζητήσεις του επικεφαλής του. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας το οποίο αποκαλύφθηκε μετά τις εκλογές του 2009, αφού η Ν.Δ. το απέκρυπτε επιμελώς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ