Type Here to Get Search Results !

«Δεν πωλείται ελληνική γη, δε θα γίνουν εκλογές!»

ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΟΥΡΜΕΛΙΔΗ
Δε θα γίνουν εκλογές, δεν πωλείται ελληνική γη. Με τις δυο αυτές κατηγορηματικές δηλώσεις ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσπαθεί να βάλει τέλος στο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας. Την ίδια ώρα, όμως, η κυβέρνηση μιλά για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ.
Οι αντιφάσεις επαναλήφθηκαν χτες σε ό,τι αφορά την ουσία των δηλώσεων των τροϊκανών. Ο πρωθυπουργός - σε σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ - δήλωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης». Λίγο νωρίτερα όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, χαρακτήριζε «ενδεικτικό» και «ρεαλιστικό» στόχο την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό δείχνει πως η κυβέρνηση βάζει ακόμα υψηλότερους στόχους. Διευκρίνισε ότι «δε μιλάμε για πωλήσεις, για ξεπούλημα, αλλά για αξιοποίηση που έχουμε άμεση υποχρέωση σχεδιασμένα να τη βάλουμε μπρος». Επιπλέον, τόνισε ότι ακόμα και σήμερα η μεγάλη περιουσία του ελληνικού Δημοσίου δεν έχει καταγραφεί και παραμένει αναξιοποίητη και υπενθύμισε ότι ήδη υπάρχουν διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση, παραπέμποντας στη σχετική απόφαση της διυπουργικής αποκρατικοποιήσεων, το Δεκέμβριο του 2010. Θύμισε μάλιστα ότι το Δεκέμβριο υπολογιζόταν ότι η αξιοποίηση θα αφορούσε 7 δισ. έως το 2013.
«Οχι» σε εκλογές
«Το έχω ξεκαθαρίσει 30 φορές. Θα ολοκληρώσουμε την τετραετία. Εχουμε δυόμισι χρόνια ακόμη για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας σε συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης στην οποία προήδρευσε χτες στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Μία από τις επιπτώσεις των δηλώσεων των τροϊκανών είναι να πολλαπλασιαστούν μέσα σε λίγα 24ωρα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, δημιουργώντας έναν ακόμη πονοκέφαλο στον Γ. Παπανδρέου. Υπουργοί όπως η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Κ. Σκανδαλίδης χαρακτηρίζουν παράλογα τα σχετικά σενάρια και επιζήμια για τη χώρα. Και λίγο πριν ο Γ. Πεταλωτής δήλωνε ότι «πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αντιληφθούν ότι ναι μεν οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο λήγουν το 2013, αλλά δε λήγει η εθνική προσπάθεια ανάταξης των δυνάμεων της χώρας».
Επίσκεψη στη Θράκη
Τη Θράκη θα επισκεφτεί την Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα. Σε σύσκεψη που έγινε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος θα συνεδριάσει στις 4 Μαρτίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνεδριάσει στην Αθήνα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ την επομένη, θα επισκεφτεί το Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, Μάρι Κιβινιέμι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ