Type Here to Get Search Results !

Διάσκεψη στην Αθήνα από το αμερικανο - εβραϊκό λόμπι

Την υποστήριξή του στην στρατηγική συνεργασία που υλοποιεί η κυβέρνηση με το κράτος του Ισραήλ, εξέφρασε ο Καρ. Παπούλιας, εντάσσοντάς τη μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Υποδεχόμενος χτες το προεδρείο των αμερικανο - εβραϊκών οργανώσεων που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «η παρατηρούμενη σήμερα σύσφιγξη των σχέσεων και διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ και Ελλάδας - Ισραήλ, θέλω να πιστεύω ότι ωφελεί την ευρύτερη περιοχή».
Υποστήριξε ακόμα ότι η συγκεκριμένη συνεργασία «υπηρετεί την υπόθεση της ειρήνης στην περιοχή μας και πέρα από αυτή». Το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Αθήνα τη διάσκεψή του, όπου σήμερα θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Γ. Παπανδρέου. Το θέμα της διάσκεψης των Προέδρων είναι «Ελλάδα: Οι προκλήσεις του σήμερα ευκαιρίες του αύριο». Στη διάσκεψη θα μιλήσουν ακόμα οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλο, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνο και Επικρατείας Χ. Παμπούκη.
Στην Αθήνα, η αντιπροσωπεία θα γίνει δεκτή την Τετάρτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ημερίδα, στην οποία θα συμμετέχει ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Δρούτσας, Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής, Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος και Επικρατείας Χ. Παμπούκης.
Κατά τη διαμονή της στην Αθήνα, η «Διάσκεψη των Προέδρων» πρόκειται να γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο και να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας, τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό τον Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών και άλλους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ