Type Here to Get Search Results !

Ερντογάν κατά Τουρκοκυπρίων

Τα έβαλε με τους Τουρκοκύπριους αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τρόπο που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κανένας Τούρκος πολιτικός, αφού αντέδρασε πολύ έντονα στις διαδηλώσεις που έγιναν στα Κατεχόμενα και στα συνθήματα που ακούστηκαν σε αυτές εναντίον της Τουρκίας. Επέκρινε μάλιστα και την τουρκοκυπριακή ηγεσία ζητώντας να πάρει θέση.
Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την τελευταία μέρα των επαφών του στο Κιργιζιστάν, ο Ερντογάν είπε ότι «τις τελευταίες μέρες υπάρχουν στη Βόρεια Κύπρο προβοκατόρικες δραστηριότητες. Τις κάνουν μαζί με τον Νότο. Η τελευταία έγινε στις 28 Ιανουαρίου. Μας λένε να φύγουμε. Η διοίκηση είναι απαθής. Από τον πρόεδρο μέχρι τον πρωθυπουργό, η διοίκηση πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση».
Σύμφωνα με τα σημερινά φύλλα του τουρκικού Τύπου, ο Ερντογάν είπε επίσης τα εξής:
«Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Ο πιο κακοπληρωμένος υπάλληλός τους παίρνει περίπου 10 χιλιάδες λίρες (5.000 ευρώ). Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού μου γραφείου παίρνει 5 χιλιάδες λίρες... Ο κύριος παίρνει 10 χιλιάδες και μετά δίχως να ντραπεί κάνει αυτές τις κινητοποιήσεις. Και μάλιστα παίρνουν 13 μισθούς τον χρόνο. Λένε να φύγει η Τουρκία. Ποιος είσαι, ρε φίλε; Εχω νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες εγώ εκεί... Εχω στρατηγικό ενδιαφέρον. Οποιο είναι το στρατηγικό ενδιαφέρον της Ελλάδας στην Κύπρο, το ίδιο έχει και η Τουρκία. Εχει νόημα το γεγονός ότι αυτοί που θρέφονται από τη χώρα μας καταφεύγουν στον δρόμο αυτό. Εμείς τους στηρίζουμε. Δεν θα έπρεπε να έχει αυτό ένα αντίκρισμα;».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφερόμενος στην τουρκοκυπριακή ηγεσία, είπε ότι «είναι απαράδεκτο να προετοιμάζεται έδαφος για κινητοποιήσεις εναντίον της Τουρκίας» και πρόσθεσε: «Τώρα ζητάει ραντεβού. Θα τον καλέσω να μιλήσουμε και θα τον ρωτήσω». *

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ