Type Here to Get Search Results !

Δράσεις 2,2 δισ. ευρώ στο εθνικό πρόγραμμα για τη δια βίου μάθηση

Δράσεις, ύψους 2,2 δισ. ευρώ για τη δια βίου μάθηση εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Συμβούλιο Διά Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση, με θέμα το «Εθνικό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης».
Ειδικότερα, για το Εθνικό Πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση θα διατεθούν 2,2 δισ. ευρώ και θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή δράσεις που χωρίζονται σε 6 κατηγορίες:
1.Δράσεις αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης με διαθέσιμους πόρους 76 εκατομμύρια ευρώ
2.Δράσεις συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, για τις οποίες έχουμε στη διάθεση μας 1,07 δισεκατομμύρια ευρώ
3.Δράσεις γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με 339,8 εκατομμύρια ευρώ
4.Εκπαίδευση στελεχών δημοσίου, αυτοδιοίκησης, κοινωνικών εταίρων με 448 εκ. €
5.Δράσεις έρευνας εκπαιδευτικών αναγκών, επαγγελματικού προσανατολισμού και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας με 166 εκ. €
6.Και τέλος δράσεις πιστοποίησης εισροών και εκροών της δια βίου μάθησης με 25 εκ. €
Η αναπληρώτρια υπουργός ανακοίνωσε και δράσεις για τους νέους και ειδικότερα:
1.Έκδοση επιταγών (vouchers) για σπουδές στην αρχική και συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Θα αφορά συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα δίνεται με οικονομικά κριτήρια σε νέους και νέες για σπουδές της επιλογής τους.
2.Νέοι απόφοιτοι λυκείου, Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΜΕ, θα μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης που θα αναπτύσσουν από κοινού οι επιχειρήσεις και το Δίκτυο Διά Βίου. Θα αποκτούν γνώσεις, θα κάνουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και ένα ποσοστό από αυτούς θα προσλαμβάνεται για ένα ελάχιστο χρονικό διάστημα.
3.Παροχή υποτροφιών σε εισαχθέντες στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
4.Προτεραιότητα εισαγωγής στα δημόσια ΙΕΚ σε σπουδαστές με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
5.Δημιουργία του θεσμού του μέντορα για την υποστήριξη φοιτητών που πραγματοποιούν εργασίες σχετικές με θέματα επιχειρηματικότητας.
6.Ανάπτυξη του θεσμού της χορηγίας (sponsoring) για τη στήριξη επιχειρήσεων νέων επιστημόνων.
7.Ανάπτυξη δράσεων/προγραμμάτων Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού για την εκπαίδευση, την Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση και την απασχόληση.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίο, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου συμμετείχαν: η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ), της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων (ΓΣΕΕ), της ΑΔΕΔΥ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ