Type Here to Get Search Results !

Mεγάλη κοινωνική ένταση διαβλέπει το 84% των Ελλήνων

Κλιμακώνεται η ανησυχία της κοινής γνώμης για το ενδεχόμενο μεγάλων κοινωνικών εντάσεων, αλλά και την προοπτική περαιτέρω αποδυνάμωσης της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, όπως προκύπτει από το Βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» και τον ΣΚΑΪ. Ο αριθμός όσων φοβούνται κοινωνική ένταση αυξήθηκε σημαντικά το τελευταίο δίμηνο και πλέον φθάνει σε ποσοστό το 84%. Επίσης, το 67% των πολιτών θεωρεί ότι η διεθνής ισχύς της χώρας απομειώθηκε.
Ενισχύεται το ποσοστό όσων βλέπουν πρόωρες εκλογές
Επίσης το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί πιθανή την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αν και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών κρίνει ότι πρέπει να αποφευχθεί η εκλογική περιπέτεια.
Kλείνει ελαφρώς η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ως προς την εκλογική επιρροή των κομμάτων, το ποσοστό εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται μειωμένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της Public Issue φέρει το ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίζει το 38,5% του εκλογικού σώματος, έναντι 30,5% για τη Ν.Δ. Η διαφορά των δύο κομμάτων περιορίζεται κατά μία μονάδα, σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Στο 10,5% εκτιμάται η επιρροή του ΚΚΕ σταθερός στο 5,5% καταγράφεται ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, δυνάμεις αθροίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ (6% από 5,5% τον Δεκέμβριο) και οι Οικολόγοι (2,5% από 2%).
Κάτω από το εκλογικό όριο του 3% που τους εξασφαλίζει κοινοβουλευτική παρουσία παραμένουν τόσο η, υπό τον Φ. Κουβέλη, Δημοκρατική Αριστερά όσο και η Δημοκρατία Συμμαχία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη.
Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών
Όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 44% έναντι 47% τον Δεκέμβριο, με τη δημοτικότητα του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να ενισχύεται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες στο 37%.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ