Type Here to Get Search Results !

Κόντρες στη Βουλή για μετανάστες - άσυλο

Αντιπαράθεση σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή τη λήξη της κατάληψης της Νομικής Σχολής της Αθήνας από παράνομους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια συζήτησης επερώτησης της ΝΔ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.
Το ζήτημα έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει «χαμηλή αυτοεκτίμηση και προσδοκίες», αφού, ούτε την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας κατάφερε να υπηρετήσει, αφήνοντας τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες να έρθουν στην Αθήνα, ούτε την κατάληψη της Νομικής κατάφερε να αποτρέψει, παρότι η Αστυνομία είχε πληροφορίες για τους σχεδιασμούς των μεταναστών.
«Η κυβέρνηση μετέφερε τους λαθρομετανάστες απέναντι από το Μουσείο και ακριβώς απέναντι απ' το Πολυτεχνείο, την ώρα που γνωρίζουμε πως η ελληνική οικονομία, αν σωθεί, θα σωθεί από τον τουρισμό και την ναυτιλία» παρατήρησε. «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχεδόν παρακαλούσε τις οργανώσεις των νομίμων μεταναστών στην Ελλάδα, να μεσολαβήσουν για να καλύψουν τις ανεπάρκειες του ελληνικού κράτους. Μπράβο σας, θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας».
Των ενεργειών της κυβέρνησης υπεραμύνθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος: «Οι μετανάστες δεν θα είναι για πάντα σε αυτήν την περιοχή και δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, ούτε στο μουσείο που υπάρχει εκεί, ούτε πουθενά αλλού ... Είναι χρήσιμο και πολύτιμο, να αναγνωρίζουμε το θετικό χειρισμό τέτοιων θεμάτων που δημιουργούν μία κατάσταση κρίσης και να ευχηθούμε, να παρακολουθήσουμε και να βοηθήσουμε στη συνέχεια αυτού του θετικού χαρακτήρα του χειρισμού, γιατί το πρόβλημα δεν έχει λήξει».
Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε το ΚΚΕ Ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Χαλβατζής υποστήριξε πως τα δύο κόμματα με διαφόρους τρόπους «υποδαύλιζαν τον ρατσισμό», καθώς η είσοδος των οικονομικών μεταναστών, αποσκοπούσε στο «να ρίξουν τα μεροκάματα και την τιμή της εργατικής δύναμης και να οδηγήσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια στην εξαθλίωση».
«Σήμερα, με την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης, αναπτύσσεται η οργή πλατιών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική - κι έτσι τα κόμματα που την στηρίζουν, θέλουν να στρέψουν αυτήν την οργή ενάντια στους μετανάστες και στο πανεπιστημιακό άσυλο» συνέχισε, προβλέποντας παράλληλα «νέα εκατομμύρια μεταναστών από τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική: Αυτός είναι ο καπιταλισμός που στηρίζετε και υποστηρίζετε».
«Το πανεπιστημιακό άσυλο θεσπίστηκε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και την θεραπεία των επιστημών. Ο λόγος για τον οποίον έχει θεσπιστεί έχει πάψει να υπάρχει, καθώς διακίνηση των ιδεών μπορεί να γίνεται σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, εκτός από τον τόπο όπου έχει θεσπιστεί το άσυλο» σχολίασε ο ʼγγελος Κολοκοτρώνης από το ΛΑΟΣ.
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας εξέφρασε την οργή του για το ότι, ενώ τα δύο μεγαλύτερα κόμματα «επιδεικνύουν τόση ανοχή στην ασυλία της διαπλοκής, δεν έχουν τόσο μεγάλη ευαισθησία για το πανεπιστημιακό άσυλο, των κοινωνικών αγώνων, των ελεύθερων ιδεών και των πανανθρώπινων ευαισθησιών».
«Η κατάργηση του ασύλου, έμεινε στα χαρτιά από την ωριμότητα των μεταναστών» παρατήρησε. «Η "Ελλάδα που δεν αντέχει» τους εκμεταλλεύεται και έχει ρυθμούς ανάπτυξης χάρη σε αυτούς. Τι πάει να πει «δεν αντέχει; Μπορούμε το πρόβλημα να το παραδεχτούμε ορθολογικά να το παραδεχτούμε και να το αντιμετωπίσουμε και να μην το ξορκίσουμε, να μην το αναθέσουμε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Αυτό είναι το ζήτημα που θέτει η Αριστερά» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ