Type Here to Get Search Results !

Ευχολόγια Γερουλάνου για τον πολιτισμό....

Με την ευχή, ο κλάδος του τουρισμού να ηγηθεί της αναστροφής της κρίσης στην Ελλάδα, ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε την πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στους διευθυντές του γραφείου ΕΟΤ του εξωτερικού, στο πλαίσιο Ημερίδας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, στην οποία συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των Γραφείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Εξωτερικό. Απευθυνόμενος στα στελέχη του ΕΟΤ ο κ. Γεουλάνος ζήτησε συνεργασία και ενημέρωση για το καλό του ελληνικού τουρισμού, σημειώνοντας ότι κάθε τι που κάνει ο κάθε υπάλληλος του ΕΟΤ στο εξωτερικό περνάει και ένα μήνυμα στην αγορά.
Συγκεκριμένα ζήτησε από κάθε γραφείο να συλλέξουν στατιστικά στοιχεία, απόψεις από κάθε αγορά ξεχωριστά με στόχο την τόνωση των αγορών στόχων του ελληνικού τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό τους κάλεσε να οργανώσουν δράσεις που θα αφορούν την Ελλάδα. Εστιάζοντας στο σκέλος της διαφήμισης της χώρας μας στο εξωτερικό, ο υπουργός επανέλαβε ότι η στρατηγική προώθηση της χώρας αφορά κάθε αγορά στόχο ξεχωριστά και πλέον το προωθητικό εργαλείο είναι το διαδίκτυο και όχι η τηλεόραση, καθώς η διεισδυτικότητα της τηλεόρασης είναι μόλις 2% ενώ του διαδικτύου 40%, σύμφωνα με τον υπουργό.
Σκιαγραφώντας τις δράσεις του υπουργείου για την επόμενη τριετία, με στόχο πάντα το δωδεκάμηνο τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, ο υπουργός στάθηκε στην ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών (Αγγλίας, Γερμανίας) αλλά και ενίσχυση άλλων με νέα προϊόντα. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για την αγορά των ΗΠΑ, που πλέον με την άρση του καμποτάζ εκτιμάται ότι το εισερχόμενο ρεύμα μπορεί να τονωθεί σημαντικά προς την Ελλάδα. Νέα δεδομένα δημιουργούνται και για την αγορά της Κίνας, που όπως είπε, μπορεί αρχικά να δημιουργήθηκε αεροπορική γραμμή και εν συνεχεία να έκλεισε απόρροια της έλλειψης στρατηγικής στο θέμα της Visa, ωστόσο οι πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα μπορεί να τονώσουν τη συγκεκριμένη αγορά.
Αποφεύγοντας τέλος να προβεί σε εκτιμήσεις για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς του 2011, ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε ότι έχει γίνει μια πολύ καλή προετοιμασία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και εξήρε τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία όπως αυτό του υπουργείου περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας και του Ναυτιλίας. Όπως είπε, με το μεν ανάπτυξης συντάχθηκε ο νέος επενδυτικός, με το δε ναυτιλίας επετεύχθη ο άρση του καμποτάζ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ