Type Here to Get Search Results !

Βαρόμετρο η οικονομία δείχνει δημοσκόπηση

Συγκεκριμένα τα δύο μεγάλα κόμματα βλέπουν τη δημοτικότητα τους να φθείρεται, ανάλογη πτώση σημειώνεται και στη δημοτικότητα των αρχηγών τους, ενώ οι ψηφοφόροι φέρονται να ρίχνουν ψήφο διαμαρτυρίας κυρίως στην επιλογή των περιφερειαρχών.
Αναλυτικά, στην ερώτηση για το πώς κρίνουν οι πολίτες το έργο της κυβέρνησης μέχρι τώρα, το 66,8% απαντά αρνητικά, ενώ το 32% θετικά.
Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 41,8% απάντησε ότι κρίνει το έργο αρνητικά, έναντι του 56,4% που το κρίνει θετικά. Στο αντίστοιχο ερώτημα για το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρνητική γνώμη έχει το 69,4% των ερωτηθέντων, έναντι του 28,8% που έχει θετική γνώμη.
Στην ερώτηση για το πώς κρίνουν οι πολίτες τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το 58,9% απάντησε αρνητικά έναντι του 39,8% που απάντησε θετικά. Στο ίδιο ερώτημα, το 31% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ απάντησε αρνητικά έναντι του 68% που απάντησε θετικά.
Για τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, το 60,8% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη έναντι του 37,1% που απάντησε θετικά. από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, το 27,4% έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 70,5% έχει θετική.
Τα ποσοστά δημοτικότητας του κ.Παπανδρέου έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO, ενώ τα ποσοστά του κ.Σαμαρά έχουν παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Εξάλλου, το 77,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση κινείται αποκλειστικά στην κατεύθυνση που "δείχνει" το μνημόνιο, ενώ μόλις το 16,7% πιστεύει ότι έχει δικό της σχέδιο.
Η μάχη της Αττικής
Στην πρόθεση ψήφου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης περιπλέκουν την κατάσταση, καθώς φαίνεται ότι οι πολίτες "τιμωρούν" την κυβέρνηση στο πρόσωπο των υποψηφίων περιφερειαρχών, ενώ στους υποψηφίους δημάρχους φέρονται να επιλέγουν με λιγότερο πολιτικά κριτήρια.
Στην περιφέρεια Αττικής, δημοφιλέστερος είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιάννης Δημαράς με 19,5% και ακολουθούν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σγουρός με 17,1%, ο υποψήφιος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας με 16,2%, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης με 9,1%, ο Αλέξης Μητρόπουλος με 8%, ο υπουψήφιος του ΛΑΟΣ Αδωνις Γεωργιάδης με 8%, ο Γρηγόρης Ψαριανός με 2,9% και ο Αλέκος Αλαβάνος με 2,8%.
Σε περίπτωση δεύτερου γύρου των εκλογών, πρώτος έρχεται ο Γιάννης Δημαράς με 51,9% έναντι 27,6% του Γιάννη Σγουρού. Στην περίπτωση δε που περάσει στον δεύτερο γύρο ο Βασίλης Κικίλιας, τότε πρώτος έρχεται ο Γιάννης Σγουρός με 37,8%, έναντι 24,6% του υποψηφίου της ΝΔ.
Στο δήμο Αθηναίων, δημοφιλέστερος είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης με 37,1% και ακολουθούν ο Γιώργος Καμίνης με 27,2%, ο Νίκος Σοφιανός με 10,8%, η Ελένη Πορτάλιου με 6,3% και ο Γιάννης Αμυράς με 3%. Σε περίπτωση ενός δεύτερο γύρου, ο κ.Κακλαμάνης έρχεται πρώτος με 42% έναντι 35,1% του Γιώργου Καμίνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ