Type Here to Get Search Results !

«Πράσινες» γειτονιές στην Αθήνα

Πράσινες παρεμβάσεις σε δύο γειτονιές της Αθήνας, στο Αιγάλεω και την Αγία Βαρβάρα, με σκοπό τη δημιουργία κτηρίων χαμηλής ή μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και ανάπλαση της περιοχής ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, παρουσία του δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Γ. Καπλάνη, του αντιδημάρχου Αιγάλεω Γ. Γκίκα και εκπροσώπων του κατασκευαστικού κλάδου, προμηθευτών και υλικών.
Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που διαχειρίζεται το ΚΑΠΕ και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Αμεσα θα προκηρυχθεί η μελέτη για το έργο, προκειμένου σε έξι μήνες να αρχίσει να υλοποιείται. Το έργο αφορά περίπου 70 κτήρια και δημόσιους χώρους γύρω από αυτά, καθώς ανάμεσα στους στόχους είναι να βελτιωθεί και το μικροκλίμα της περιοχής.
Ηδη έχει γίνει προεργασία στους τοπικούς δήμους με τους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι δεν θα πληρώσουν τις ενεργειακές παρεμβάσεις στα σπίτια τους, καθώς και με τις ενώσεις κατασκευαστών και προμήθειας των υλικών, οι οποίοι θα παράσχουν τα προϊόντα τους με έκπτωση 50% ή και δωρεάν. Τα έργα στα σπίτια αφορούν στη χρήση σύγχρονων υλικών, τεχνικών και μεθοδολογιών (μονώσεις, τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων, συστημάτων ΑΠΕ κ.λπ.), που παρουσιάζουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό κόστος. Στόχος είναι η μηδενική ενεργειακή κατανάλωση των κτηρίων, που πρακτικά σημαίνει η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης από 30 κιλοβατώρες/τετραγωνικό μέτρο την ημέρα που είναι η μέση τυπική κατανάλωση ενός σπιτιού για ψύξη/θέρμανση σε 15 κιλοβατώρες/τ.μ. ημερησίως και η κάλυψη των μειωμένων αυτών ενεργειακών αναγκών με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.
Μανταλένα Πίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ