Type Here to Get Search Results !

Λουκέτο σήμερα στο Δημόσιο

Με προβλήματα θα λειτουργήσει σήμερα ο δημόσιος τομέας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα «την ακύρωση των αντιλαϊκών πολιτικών του μνημονίου». Η συνδικαλιστική οργάνωση διοργανώνει συγκεντρώσεις στις 11.30 το πρωί σε Αθήνα (πλατεία Κλαυθμώνος) και Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου).
Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και το προσωπικό των Ταμείων. Επίσης, απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας των γιατρών και των εργαζόμενων σε αυτά.
Σοβαρά προβλήματα θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «το νέο μισθολόγιο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “όχημα” διεύρυνσης της λιτότητας, με δεδομένο ότι οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 25%, εξαιτίας των πρόσφατων περικοπών στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου». Για τον λόγο αυτό, οι επικεφαλής του ανώτατου συνδικαλιστικού φορέα των δημοσίων υπαλλήλων απαιτούν να γίνει διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλώνοντας εκ των προτέρων ότι δεν αποδέχονται μια διαδικασία «διαβούλευσης», η οποία θα δώσει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα λήψεως μονομερών αποφάσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ