Type Here to Get Search Results !

Δωρεάν επικοινωνία στο «μικρό Ιnternet» της Αθήνας

Στην αξιόλογη και αρκετά σοβαρή προσπάθεια σε επίπεδο ιδιωτών, αυτήν του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου Αθηνών ή Αthens Wireless Μetropolitan Νetwork (www. awmn. net) που λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια, αναφέρεται μιλώντας στο «Βήμα» ο κ. Σ.Πανουσίου, αντιπρόεδρος του σωματείου που έχουν συστήσει τα μέλη του Δικτύου.
- Τι είναι το Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο και τι σκοπό εξυπηρετεί;
«Το Δίκτυο διαθέτει κόμβους που καλύπτουν την Αθήνα και τα προάστιά της,αλλά και λίγο πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπως Αίγινα, Σαλαμίνα,περίχωρα Χαλκίδας και άλλα σημεία εντός Αττικής, και λειτουργεί σαν ένα μικρό διαδραστικό Ιnternet.Κύριος σκοπός του είναι να προωθεί αμφίδρομα ευρυζωνικές ψηφιακές υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας στο ευρύ κοινόως μη κερδοσκοπική δραστηριότητα,σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,ανεξάρτητες ρυθμιστικές Αρχές και άλλα ασυρματικά κοινοτικά δίκτυα στην Ελλάδα. Οι σημαντικότεροι στόχοι τουπεριλαμβάνουν τη δημιουργία, ανάπτυξη και διατήρηση ενός ασύρματου κοινοτικού δικτύου το οποίο θα προσφέρει ευρυζωνικές υπηρεσίες στα μέλη του, τον πειραματισμό, την έρευνα, την ανάπτυξηκαι την επίδειξη νέων καινοτόμων τεχνολογιών,καθώς και την εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού στη χρήση ασύρματων και ψηφιακών τηλεπικοινωνιών».
- Ποιοι μπορούν να γίνουν μέλη και να συνδεθούν;
«Στο δίκτυο αυτόμπορεί να διασυνδεθεί οποιοσδήποτε ιδιώτης θελήσει, δωρεάν, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, για παράδειγμα να διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό. Το δίκτυοσε οκτώ χρόνια λειτουργίας,από το 2002,καταμετρεί περισσότερους από 2.500 ενεργούς κόμβους. Τα μέλη του είναι ένα μωσαϊκό από ανθρώπους κάθε ηλικίας με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, κυρίως φοιτητές, επαγγελματίες από τον χώρο των υπολογιστών, των δικτύων,ραδιοερασιτέχνες και εν γένει φίλοι της τεχνολογίας. Περισσότεροι από 2.000 χρήστες είναι ήδη συνδεδεμένοι και περισσότεροι από 9.000 έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συνδεθούν στο εγγύς μέλλον».
- Τι προσφέρει στα μέλη της η κοινότητα του Ασύρματου Μητροπολιτικού Δικτύου;
«Το ΑWΜΝ λειτουργεί σαν ένα μικρό διαδραστικό Ιnternet παρέχοντας υποδομή και υπηρεσίες. Κάθε μέλος του δικτύου μπορεί να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία η οποία θα είναι χρήσιμη για τα άλλα μέλη του δικτύου. Στο ΑWΜΝ παρέχεται ήδη μια μεγάλη γκάμα από ψηφιακές υπηρεσίες (επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, διαχείρισης, εκπαίδευσης κτλ.) και η λίστα τους αυξάνεται διαρκώς. Ως δίκτυο δεν είμαστε παροχέας Ιnternet, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κεντρική παροχή και όποιος συνδέεται δεν έχει αυτόματα Ιnternet. Είναι στην ευχέρεια ωστόσοόσων μελών κατέχουν μια γραμμή στο Ιnternet να τη διαμοιράσουν αφιλοκερδώς στο δίκτυο, σε μέλη της κοινότητας (είτε ανοιχτά σε όλους είτε έπειτα από συνεννόηση),χωρίς όμως εγγυήσεις συνεχόμενης παροχής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ