Type Here to Get Search Results !

«Kαυτό» φθινόπωρο στις συγκοινωνίες

Έντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει σε διοικήσεις αλλά και εργαζομένους για τη δυνατότητα των εταιριών αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας να ανταποκριθούν το φθινόπωρο στις οικονομικές υποχρεώσεις τους έναντι τόσο των εργαζομένων τους όσο και των προμηθευτών τους.
Η απροθυμία των τραπεζών να δανείσουν τον ΟΑΣΑ και παράλληλα οι ισχυρές πιέσεις της τρόικας για περικοπή της χρηματοδότησης προς τους ελλειμματικούς συγκοινωνιακούς φορείς δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ. Το προηγούμενο διάστημα ο ΟΑΣΑ «μέτρησε» τις δυνάμεις του στην τραπεζική αγορά αναζητώντας δάνειο ύψους 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τρέχουσες υποχρεώσεις, ωστόσο κατάφερε να εξασφαλίσει μόνο 170 εκατ. ευρώ, και μάλιστα με μη ανταγωνιστικά επιτόκια που καθιστούν απαγορευτικό το κόστος δανεισμού του.
Βέβαια, οι ανάγκες είναι ανελαστικές καθώς το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί περίπου το ήμισυ των αναγκών του για το τρέχον έτος, αφού για το 2010 ο οργανισμός θα χρειαστεί 650 εκατομμύρια για την κάλυψη των αναγκών του.
Ξαναβγαίνει στην αγορά για δάνειο ο ΟΑΣΑ
Πολύ σύντομα λοιπόν αναμένεται ότι ο ΟΑΣΑ θα απευθυνθεί και πάλι στις τράπεζες αναζητώντας ποσό περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, αφού δεν έχει πλέον λαμβάνειν από το κράτος, καθώς τα 50 εκατομμύρια ευρώ που εκταμιεύτηκαν στο τέλος Ιουλίου ήταν η τελευταία δόση της κρατικής επιδότησης που, για φέτος τουλάχιστον, τελείωσε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ