Type Here to Get Search Results !

ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αύξηση 400% των Ελλήνων που συμμετέχουν στα συσσίτια του Δήμου Αθήνας. Τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί ο αριθμός των συνταξιούχων που, όπως λένε, τα χρήματα που παίρνουν δεν τους φτάνουν και για να πληρώνουν το νοίκι και για να έχουν φαγητό
Περίπου 9 στους 10 ανθρώπους που κάθε μέρα εξασφαλίζουν την τροφή τους στα δύο από τα τρία συσσίτια που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων είναι Ελληνες. Τους τελευταίους μήνες, έχει αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των συνταξιούχων που πηγαίνουν στα συσσίτια, αφού τα έσοδά τους δεν τους επιτρέπουν να αγοράσουν τα βασικά, για να έχουν μια υγιή και πλήρη διατροφή. Και δεν είναι μόνο αυτό, η προσέλευση των Ελλήνων στα συσσίτια, κατά τον τελευταίο χρόνο, παρουσιάζει αύξηση που προσεγγίζει το 400%, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια!
Αυτά είναι ορισμένα από τα ανατριχιαστικά στοιχεία που προέρχονται από σχετική καταγραφή των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθήνας και δείχνουν τις τραγικές επιπτώσεις από την υλοποίηση του μνημονίου και των βάρβαρων μέτρων της κυβέρνησης. Αν και στοιχεία από το σύνολο της χώρας δεν υπάρχουν - δεδομένου ότι είναι ανύπαρκτες οι κοινωνικές δομές και υπηρεσίες από τις οποίες θα μπορούσε να προκύψει η καταγραφή τους - εντούτοις η εικόνα που καταγράφεται από το Δήμο της Αθήνας είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα συγκλονιστική ως προς την έκταση του προβλήματος και τους ρυθμούς, με τους οποίους εξαπλώνεται η απόλυτη κοινωνική εξαθλίωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, τα άτομα που σιτίζονταν στο Ιδρυμα αστέγων του Δήμου διαμόρφωναν μια ισορροπημένη αριθμητικά εικόνα μεταξύ αλλοδαπών και Ελλήνων. Τον τελευταίο όμως χρόνο, εμφανίζεται μείωση των μεταναστών και προσφύγων και ραγδαία αύξηση των Ελλήνων, με ταυτόχρονη αύξηση των νέων και των συνταξιούχων, οι οποίοι προσφεύγουν στο Ιδρυμα, για να εξασφαλίσουν την τροφή τους.
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.
Στο πρόγραμμα σίτισης το α' εξάμηνο του 2008 μοιράζονταν 1.200 μερίδες φαγητό και στο β' εξάμηνο 1.500. Το 2009 έφτασαν τις 2.500 και σήμερα από το πρόγραμμα σιτίζονται 4.000 άτομα. Επίσης, αποστέλλεται φαγητό στον τόπο διαμονής ατόμων που, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω υγείας, αδυνατούν να πηγαίνουν μόνοι τους στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) για να παίρνουν την τροφή τους.
Οι Ελληνες συμμετέχουν κυρίως στα δύο από τα τρία ημερήσια γεύματα - που παρέχει το Κέντρο Σίτισης του Δήμου (το ένα εξ αυτών με έξοδα της Εκκλησίας) στο πρωινό και στο μεσημεριανό. Στο απογευματινό προσέρχονται κυρίως μετανάστες και πρόσφυγες.
Το καινούργιο στοιχείο που καταγράφεται μέσα στο 2010 είναι ότι στο μεσημεριανό γεύμα, οι περισσότεροι από αυτούς που προσέρχονται - όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λ. Σκιαδάς - είναι Ελληνες που ηλικιακά αγγίζουν ή ξεπερνούν το όριο συνταξιοδότησης.
Ενα δεύτερο στοιχείο, εξίσου αποκαλυπτικό είναι ότι σε αυτό προσέρχονται άνθρωποι απ' όλους τους δήμους της Αττικής. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν χρήση του δωρεάν δρομολογίου με το λεωφορείο από τη Νέα Μάκρη προς την Αθήνα για ένα πιάτο φαγητό, επειδή στην περιοχή τους δεν υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα. Το στοιχείο αυτό αποκαλύπτει ότι η σκοτεινή πλευρά της οικονομικής εξαθλίωσης είναι πολύ ευρύτερη απ' ό,τι κανείς μπορεί να φανταστεί.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΧΑΙΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ